Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
24°C

Trei cazuri de gripă și aproape o mie de cazuri de infecții respiratorii în ultima săptămână

Trei cazuri de gripă și aproape o mie de cazuri de infecții respiratorii în ultima săptămână

Trei sibieni au ajuns la medicul de familie cu suspiciune de gripă și alți 976 au fost diagnosticați cu infecții respiratorii în prima săptămână din ianuarie, în care s-a înregistrat o scădere semnificativă a temperaturilor față de luna decembrie.

”Cazurile de gripă raportate au fost trei, gripă reprezentând aspecte clinice compatibile cu gripa, adică prezintă semne/simptome caracteristice infecţiilor gripale, dar nu se poate pune diagnostic de certitudine, decât dacă există asociere cu alte criterii”, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 31%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Numărul pneumoniilor din această săptămână este de 280 de cazuri. Cele mai multe cazuri (60) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Judeţului Sibiu i-au fost repartizate 16.750 de doze de vaccin antigripal.

Grupele de risc, la care se recomandă vaccinarea antigripală sunt:

-Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane;

-Gravide;

-Medici, cadre medii sanitare şi personal auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii;

-Persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt;

-Toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani.

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus