Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
34°C

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Streza, coordonatorul științific al pușcăriașului Gigi Becali. Și lista continuă…

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Streza, coordonatorul științific al pușcăriașului Gigi Becali. Și lista continuă…

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Streza, este cel care a asigurat în perioada 6 – 13 ianuarie 2015 activitatea de coordonator științific în procesul de redactare a cărții ”Iubirea milostivă și tămăduitoare”, semnată de George (Gigi) Becali. Condamnat la trei ani și șase luni pentru dare de mită, lui Gigi Becali publicarea cărții a cărui valoare științifică este garantată de ÎPS Streza i-a redus pedeapsa cu închisoarea cu 30 de zile. Dar ÎPS Streza, în calitate de profesor universitar, nu este singurul cadru didactic care a avut rolul de coordonator științific în editarea unor cărți scrise de persoane condamnate la închisoare cu suspendare: Nicolae Georgescu, Gligor Ciortea, Gheorghe Bichicean, Ioan Doru Poiană sau Benoni Sfârlog sunt alte nume care stau alături de cel al prof. univ. dr. Laurențiu Streza. Numele profesorilor universitari apar în listele publicate de Administrația Națională a Penitenciarelor, la solicitarea Republica.ro

Astfel, din cadrul Universității Româno-Germane din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Gligor Ciortea a coordonat apariția cărții ”Tehnologia creșterii bovinelor” scrisă în pușcărie de Aurel Olimpiu Anton, fost membru PSD și fost funcționar în cadrul Agenției Naționale Sanitară Veterinară. Același condamnat a beneficiat, tot de la Sibiu, de coordonarea științifică a prof. univ. dr. Mirela Stanciu, în publicarea cărții ”Creșterea chinchilelor”. Prof. univ. dr. Gheorghe Bichicean, fost rector al Universității Româno-Germane, a fost coordonatorul științific pentru toate cele patru cărți scrise din penitenciar de către fostul procuror Ioan Berghezan, condamnat pentru trafic de influență la patru ani de închisoare cu executare. ”Managementul comunicării”, ”Drepturile și libertățile fundamentale ale omului”, Managementul Resurselor Umane în cadrul sistemului judiciar” și ”Procesul managerial juridic din România în contextul european și internațional al autorității judiciare” sunt cele patru cărți scrise de Berghezan în 2014, cărți care i-au redus cu patru luni perioada petrecută după gratii.

bichicean

Bichicean (foto dreapta) nu este singurul rector de universitate privată care a coordonat lucrările unor condamnați la închisoare cu executare. Spre exemplu, prof. univ. dr. ing. ec. Nicolae Georgescu, rectorul Universității Alma Mater, este cel care a coordonat cele două cărți scrise de fostul prim-procuror Florin Apostu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. ”Conceptul de management operațional și implicările sale în sistemul judiciar” și ”Reforma justiției: o viziune managerială asupra sistemului judiciar din România” sunt cărți publicate de Florin Apostu în 2012, ambele la editura Alma Mater din Sibiu. Un an mai târziu, același prof. univ. dr. ing. ec. Nicolae Georgescu semna în calitate de coordonator științific și pentru cea de-a treia carte scrisă de Florin Apostu – ”Analiza managerială comparativă asupra conținutului și limitelor revizuirii administrative și judiciare a evaluării profesionale a magistraților”.

Fostul prim-procuror de la Sibiu, Ioan Doru Poiană, este și cadru didactic universitar. Prin urmare, în 2013, a girat în calitate de coordonator științific publicarea volumului ”Educație juridică”, scris de avocatul sibian Dan Vulcan, condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la înșelăciune.

Benoni Sfârlog este prof. univ. dr. în cadrul Universității Alma Mater din Sibiu. El a coordonat, în 2013, apariția cărții ”Aspecte teoretice și practice ale jurisprudenței CEDO în materia penală”, scrisă de Cristian Constantin Catană, fost judecător în Neamț, condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de influență. În fine, prof. univ. dr. ing. Valentin Petrescu, din cadrul ULBS, este cel care, anul trecut, a coordonat publicarea a două cărți scrise de profesorul constănțean Gheorghe Amza, condamnat la patru ani și opt luni pentru luare de mită: ”Recondiționarea în câmp ultrasonic” și ”Placarea în câmp ultrasonic”. Amza este și el profesor universitar și a fost condamnat deoarece, în 2013, în calitate de președinte de comisie de bacalaureat a primit șpagă 3.000 de euro, cazare într-o stațiune de la malul mării și masă, pentru a ajuta mai mulți elevi să treacă examenul la chimie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Papillon

Acum 8 ani

Lista pica intr-un moment prost:Gigi Becali declara zilele trecute ca ''operele'' au fost scrise de altii.Evident,surpriza n-a fost deloc maxima!Nasol e ca odata eliberati,literatura stiintifica nu se va mai imbogati,ca doar n-o sa mai scrie nimeni fara motiv,nu-i asa?
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Cine putea sa coordoneze "activitatea științifică" a unui pușcăriaș mai bine ca un pușcăriabil. A făcut și el un ban în plus....
Raspunde

...

Acum 8 ani

Odine, ai vaz't mertzanu' cu care umbla Streza? Costa exact treizeci de arginti, pret de catalog. Acum stii?
Raspunde

Mihai Popescu

Acum 8 ani

Unele lucrări au fost publicate la editura Ulbs, devenind inclusiv conducerea universității complice cu acești hoți. Rușine!
Raspunde

David

Acum 8 ani

Gunoaiele comuniste Ciortea si Streza fac de ras Sibiul !! Ma surprinde neplacut ca au combinat-o si pe Stanciu de la SAIAPM ...
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

La Sibiu rușinea nu se pune .Brânza - i pe bani .
Raspunde

Ion ,Luca și Matei

Acum 8 ani

Cum dracu se face că Universitea Română-Germană acordă licențe și titluri la toți idioții, asta incluzându-l și pe idiotul șef de la pompieri.
Raspunde

fane incurca-lume

Acum 8 ani

Oprean l-a facut DR. in stiinte pe Carabulea si-l doare-n pix! Obrazul e gros, iar lingaii il pupa-n k... in continuare, fara sa stie de ce si pentru ce. Din obisnuinta. Votati-l iarasi in Senat, ca sa va conduca!
Raspunde

Respondent

Acum 8 ani

Costica_Dzeu!? Pai asta e un papagal notoriu, nu are niciun articol serios, cu scor de influemta mare, in ISI Web of Science... El nu exista stiintific decat in judetz si in Ceaina... violeaza lb. romana la fiece screamat sau muget pe care le scoate prin sedintze, din rarunchi-i... e mai rau chiar decat Iliutza-Pushkarie. Un alt dusman al cartzii... E mort inca de la nastere. Uitati-l, ca de condus nu va mai conduce pe nimeni! S-a prins pana si prostimea ca e gol. Nu l-au mai votat nici aia de la iScoala profesionala, daramite global.
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Iata calitatea profesorilor din institutiile universitare sibiene. Unii dintre ei sunt si cetateni de onoare, numiti de presedintele hot de case cu acte de mostenitor false. Oare justitia asta tehnocrata, va lua masuri? O sa fie repercusiuni in cadrul acestor institutii? Nu prea cred, o sa ramina totul cum a fost, acesti profesorasi de duzina o sa fie bine mersi si in continuare. Shame on you!
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Jale în Universități : dacă prof univ dr nu vor fi scutiți de plebeele pozite vor fi racolați de Universitățile occidentale .De fapr nici măcar in Evul Mediu nobilii nu plăteau impozite ; să regresăm ?
Raspunde

nicolae

Acum 8 ani

cine se aseamana se aduna si se ajuta.
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 8 ani

PROFESORII UNIVERSITARI SUNT CEI MAI MARI MAFIOTI DIN JUDETUL SIBIU SI NIMENI NU SE OCUPA SI DE EI...MAJORITATEA DINTRE EI AU CONEXIUNI POLITICE IN JUDET SI IN TARA.EI NE TIN MARI PRELEGERI LA TV DESPRE CORECTITUDINE SI PATRIOTISM DESI ACUM 4,5 ANI LUAU MITA 400 SAU 500 DE EURO LA UN SINGUR EXAMEN CA SA NU MAI VB. DE TEZELE DE DIZERTATIE,DOCTORAT,ETC. IAR POLITIA E MANA-N MANA CU EI.TOTI AU VILE DE SUTE DE MII DE EURO SI NIMENI NU-I INTREABA NIMIC.VORBITI MAI PUTIN LA TV. DE PATRIOTISM PAPAGALILOR ORI CREDETI CA DACA AVETI MAI MULTE STUDI SUNTETI MAI PESUS DE LEGE?CIPI.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus