Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Autostrada Sibiu-Piteşti, la Sfântul Aşteaptă. Sunt şanse mici să fie deschisă circulaţiei în 2020

Autostrada Sibiu-Piteşti, la Sfântul Aşteaptă. Sunt şanse mici să fie deschisă circulaţiei în 2020

Există şanse mari ca termenul de finalizare cerut de mediul de afacere pentru Autostrada Sibiu-Piteşti  să fie ratat, conform www.digi24.ro.

Sunt şanse mici să fie deschisă circulaţiei în 2020 în condiţiile în care lucrările vor începe abia în 2018, iar proiectul, finanţat cu fonduri europene, are ca termen oficial de încheiere anul 2023. Primele studii de fezabilitate, cele pentru capetele de autostradă dinspre Sibiu şi Piteşti, trebuiau să fie deja gata, însă au fost amânate pentru anul acesta. Şi nu sunt singurele etape care au fost decalate.

Un document publicat pe pagina de internet a Ministerului Fondurilor Europene arată că primele contracte pentru autostrada Sibiu-Piteşti ar putea fi semnate în primul trimestru al anului 2018.

Un alt minister, cel al Transporturilor, preconiza de curând că lucrările de construcţie s-ar putea întinde pe 4 ani. Ceea ce ar însemna că autostrada Sibiu-Piteşti ar putea fi deschisă circulaţiei abia în 2022. Iar în documentul Ministerul Fondurilor Europene data la care va fi terminată implementarea proiectului este trimestrul IV din 2023.

Deci oricare ar fi referinţa, ideea de bază este că termenul avansat iniţial şi pentru care s-a insitat, 2020, va fi depăşit.

Dacia, compania care a cerut cu insistenţă construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti, ar fi vrut ca lucrările să înceapă şi să se termine mult mai repede. Ba chiar a susţinut că viitorul fabricii de automobile de la Mioveni depinde de construcţia acestui drum.

„Ceea ce aşteptăm cu adevărat din partea Guvernului este ca autostrada să fie terminată până în 2020”, a declarat Nicolas Maure, preşedintele Dacia.

La finele anului trecut, Ministrul Transporturilor, Dan Costescu dădea ca posibil termen de finalizare a autostrăzii anul 2020. Dar ca să fie respectat, lucrările ar trebui să începă foarte repede, chiar de anul acesta.

Guvernul a sperat ca în 2015 să termine studiul de fezabilitate pentru cele două capete ale autostrăzii, mai uşor de construit, astfel licitaţia pentru găsirea constructorilor să fie realizată cât mai repede. Dar, luna trecută, termenul limită pentru finalizarea studiilor fost amânat până în vara acestui an.

După surparea unei bucăţi din autostrada Sibiu-Orăştie, Ministerul Transporturilor nu a dorit să rişte ca probleme asemănătoare să apară şi pe Autostrada Sibiu-Piteşti din cauza unei analize grăbite reliefului.

Dar, cu studiul de fezabilitate încheiat abia în luna iunie va fi aproape imposibil ca şantierele la cele două capete să fie deschise mai devreme de 2017. Abia apoi vor fi căutaţi constructori pentru secţiunile mult mai grele de autostradă care vor trece prin munţi.

Întârzierile care au apărut la acest proiect sunt şi o consecinţă a faptului că a devenit o prioritate abia de curând. Multă vreme varianta preferată pentru traversarea Carpaţilor a fost Comarnic-Braşov.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

6 comentarii

Dacu'Logan

Acum 7 ani

Fara prea mare legatura cu tema:Stie cineva ceva de Presedinte?E in Miami,s-a dus pina la Harald V,e blocat pe Valea Oltului?Pe Obama l-am sunat si nu stia nimic,Papa nici atit!
Raspunde

gogu

Acum 7 ani

A disparut MUTU.
Raspunde

gogu

Acum 7 ani

Dar de CACAU ce mai stiti?
Raspunde

raduradu

Acum 7 ani

Sibiu - occident. Spre sud cum or vrea ei. Oricum va urma o rupere a României fiindcă nu se va mai inghiti formula actuala.
Raspunde

ion

Acum 7 ani

Narcis Neaga .....este aiiiiiiici !!????
Raspunde

nicolae

Acum 7 ani

cine se aseamana se aduna si se ajuta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus