Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
25°C

Și vaccinul hexavalent care apără copiii de poliomielită și hepatita B a fost epuizat. Părinții obligați să plătească pentru un vaccin gratuit

Și vaccinul hexavalent care apără copiii de poliomielită și hepatita B a fost epuizat. Părinții obligați să plătească pentru un vaccin gratuit

În 2015 mai multe vaccinuri au lipsit din spitalele din țară și din cabinetele medicilor de familie, iar anul acesta nu pare să fie mai promițător, în condițiile în care părinții nu își pot imuniza bebelușii cu vaccinul hexavalent, căci stocurile au fost epuizate.

Criza declanșată la nivel național încă de anul trecut afectează și bebelușii din județul Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu anunțând că stocurile disponibile au fost epuizate.

”Cu vaccinul hexavalent pe care l-am avut s-a acoperit parţial necesarul de vaccinări pe luna ianuarie. DSP Sibiu a informat Minsterul Sănătăţii încă din luna decembrie despre această situaţie şi se aşteaptă un răspuns referitor la redistribuirea vaccinului. În momentul de faţă, stocul de vaccin hexavalent al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu este zero, rezerva a fost epuizată”, transmit reprezentanții DSP Sibiu.

Deși Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea sugarilor începând cu primele zile de viață și apoi conform calendarului național, vaccinul hexavalent este necesar la 2, 4 și 11 luni acesta lipsește din cabinetele medicilor.

Vaccinul se administrează bebelușilor pentru a-i imuniza împotriva unor boli precum Hepatita B, poliomelita, difteria, tetanus, tuse convulsivă şi câteva tipuri de infecții respiratori.

În farmacii se găsește, dar costă aproximativ 1.700 lei, așa că practic părinții ajung să plătească un vaccin de care copiii lor ar trebui să beneficieze gratuit.

Potrivit Ministerului Sănătății problema este pe plan european, nu doar la noi, iar Ministerul Sănătaţii este în negocieri cu producatorul, însă se pare că negocierile stagnează, în timp ce mii de copii riscă să se îmbolnăvească.

Foto: www.desprecopii.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus