Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Cea mai scumpă fotografie din istorie vândută cu peste 4 milioane de dolari

Cea mai scumpă fotografie din istorie vândută cu peste 4 milioane de dolari

Cea mai scumpă fotografie din istorie a fost achiziționată pentru suma de 4.338.500 dolari. Licitația a avut loc la casa de licitații Christie's din New York, la 8 noiembrie 2011, atunci când a fost omologată oficial de Guinness World Records.

Fotografia este intitulată Rhein II și a fost realizată de germanul Andreas Gursky în 1999. Imaginea face parte dintr-o serie de șase, toate înfățișând Fluviul Rin. Anumite detalii, precum persoanele și clădirile aflate pe mal, au fost scoase din imagine de către autor, prin editare digitală. Fotografia are dimensiunile 190 cm x 360 cm. Opera lui Andreas Gursky a fost caracterizată de criticul Florence Waters, în The Daily Telegraph, ca fiind ''impresionantă, superbă și memorabilă — mai bine zis de neuitat — o interpretare modernă a conceptului de peisaj romantic''.

Pe locul doi în topul celor mai bine vândute fotografii se află cea intitulată Untitled #96, realizată de artista americană Cindy Sherman în 1981. În 2011, s-a vândut pentru 3.890.000 dolari, deținând, la vremea respectivă, recordul de cea mai scumpă fotografie din lume.

În 2014, australianul Peter Lik a pretins că fotografia realizată de el, numită Phantom, a fost adjudecată cu 6.500.000 dolari, însă nu a reușit să demonstreze acest fapt.

Sursă: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

rosu

Acum 6 ani

Da voi, voi ati dat bani pe pozele de pe saitul vostru? Cea cu Fodor si cu Necula, spre exemplu, o facut-o un copil de sase ani? Atunci merita o ciocolata, da. Daca nu, spuneti-ne si noua: ce meserie are fotograful vostru?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus