Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Familia Iohannis cere strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Brașov

Familia Iohannis cere strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Brașov

Familia Iohannis a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție o cerere prin care solicită strămutarea de la Curtea de Apel Brașov a dosarului având ca obiect contestația în anulare formulată împotriva decizie instanței din noiembrie 2015 prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, potrivit Agerpres.

Cererea de strămutare a fost depusă pe 17 decembrie 2015 și are ca prim termen de soluționare data de 17 februarie 2016.

Între timp, soții Iohannis au cerut instanței supreme ca cererea de strămutare să se judece mai repede, însă magistrații le-au respins solicitarea.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.

Astfel, în urma articolelor apărute în presă, Carmen și Klaus Iohannis susțin că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puțin la nivel de aparență, imparțialitatea judecătorilor.

Pe 4 ianuarie, magistrații Curții de Apel Brașov au amânat, pentru 25 ianuarie, judecarea contestației în anulare depusă de familia Iohannis, în urma deciziei definitive și irevocabile a instanței brașovene din 12 noiembrie 2015, prin care Carmen și Klaus Iohannis au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului.

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

"Această soluție, după părerea mea, nu este bună, mă nemulțumește și împreună cu avocații mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluție", a spus Iohannis, într-un interviu difuzat de TVR 1, solicitat să facă precizări cu privire la sentința judecătorească prin care a pierdut una dintre casele pe care le are la Sibiu.

La data de 12 noiembrie, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

Sursă: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Zorro

Acum 6 ani

Bravo si toata stima judecatorilor din Brasov. Cum poti tu ca presedintele tarii sa spui ca un verdict dat de un judecator "nu este buna, si te nemultumeste" . Mai bine taceai! Eu am trimis multe documente traduse despre acest caz unor ziare, unor reprezentante diplomatice si unor prieteni cit de cit influenti. Un reporter englez m-a si contactat. Aljazeera a si facut un documentar in acest sens. In RO, in presa centrala, bineinteles lui Ciolhannis i se intra in fund. Cum a-ti putut merge sa stati la coada sa votati un presedinte care se bate prin tribunale de 10 ani pentru o casa? Si cum puteti accepta un presedinte care exceleaza prin prostie si absenteism ?
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

Foarte bine au facut semn ca au avocati mai capabili, de data aceasta. Pentru orice om cu minime cunostinte juridice, era evident faptul ca motivarea deciziei Curtii de apel Brasov, era halucinanta si partinitoare. Chiar era de mirare de unde vine o asemenea fie lipsa de profesionalism fie de clara partinire din partea unor judecatori. Practic au dat verdict ' pe langa" cauza pe care o aveau de judecat. Desigur ca exista varianta ca procesul a fie pierdut de catre fam. Iohannis dar macar sa fie o decizie motivata logic si profesionist, la obiect.
Raspunde

Antijoseph

Acum 6 ani

Eu propun desfiintarea CA Brasov. Dar ce spun deu desfiintarea Eu propun izolarea intregului judet cu un gard in asa fel incat nici macar o soapta contrara Presedintelui sa nu se auda vreodata. Ii doare pe aia din Brasov in cot Johannis Mi-e ca abia acum sa nu inceapa sa-l boscorodeasca!
Raspunde

anda

Acum 6 ani

cat tupeu are Johannis... ar fi in stare sa scoata familiile care au cumparat de la statul roman acele locuinte si pe care Johannis le vrea revendicate cu acte false. cat tupeu ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus