Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-15°C

Un om de afaceri din Brașov a venit cu elicopterul personal să ajute la transportul turiștilor de la Bâlea

Un om de afaceri din Brașov a venit cu elicopterul personal să ajute la transportul turiștilor de la Bâlea

Cei 72 de turiști de la Bâlea Lac au fost evacuați miercuri, din zona montană, de trei elicoptere, două aparținând Inspectoratului General de Aviație și un elicopter privat, sosit de la Brașov, aparținând unui om de afaceri brașovean care a dorit să ajute la operațiunea de salvare din munte, a precizat pentru AGERPRES, Adrian David, Șeful Salvamont Sibiu.

"Toți turiștii au fost evacuați în siguranță. Astăzi au intervenit trei elicoptere: două de la Ministerul de Interne și un elicopter privat venit din propria inițiativă de la Brașov, e vorba de un patron care a dorit să ajute", a explicat Adrian David.
Marcel Butuza este unul dintre cei mai bogați brașoveni, averea sa fiind estimată în topul Forbes la aproape 100 de milioane de euro.

Printre cei 72 de turiști se aflau și 34 de copii, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Turiștii au fost transportați cu elicopterele peste Valea Bâlea, care leagă pe o distanță de 3.700 de metri Lacul Bâlea, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, cu Cascada Bâlea, aflată cu 200 de metri mai jos. Elicopterele au aterizat pe un câmp, în apropierea localității Cârțișoara, aflată în vecinătatea zonei turistice Bâlea și la 60 de kilometri distanță de municipiul Sibiu.

Turiștilor li s-a oferit un ceai fierbinte. La Cârțișoara, unde au aterizat elicopterele, a fost amenajat și un cort, au existat echipaje SMURD, însă nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Marți, turiștii de la Bâlea au beneficiat de cazare și masă gratuite, potrivit Lidiei Bădilă, purtătoarea de cuvânt a Complexului de Gheață de la Bâlea Lac.

Nu toți turiștii blocați marți la Bâlea Lac, pe munte, au fost evacuați miercuri, cu elicopterele. Patru turiști israelieni au cerut firmei de turism prin care au ajuns la Bâlea Lac, să-i coboare de pe munte, ca să poată prinde avionul miercuri, de pe Aeroportul Internațional din Sibiu. Astfel, firma de turism a închiriat snowmobile de la o firmă de profil din Sibiu, care marți noaptea a efectuat o cursă prin zăpadă, până la Bâlea Lac, de unde i-a coborât pe israelieni, până la Bâlea Cascadă, de unde este posibilă deplasarea cu mașina pe șosea.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Ela

Acum 7 ani

Oare ce se poate intelege de aici ?????????? (citat din articol ) "Turiștii au fost transportați cu elicopterele peste Valea Bâlea, care leagă pe o distanță de 3.700 de metri Lacul Bâlea, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, cu Cascada Bâlea, aflată cu 200 de metri mai jos. Elicopterele au aterizat pe un câmp, în apropierea localității Cârțișoara, aflată în vecinătatea zonei turistice Bâlea și la 60 de kilometri distanță de municipiul Sibiu." ? Rar mi-a fost dat sa vad atatea tampenii intr-o singura fraza ....
Raspunde

DIF

Acum 7 ani

Cine administreaza telecabina si ce plan de evacuare exista, aprobat (daca exista) ?
Raspunde

 

Acum 7 ani

te referi la evacuare din telecabina, nu? calatoriile cu telecabina sunt un serviciu care poate fi accesat, sau nu, dupa dorinta. nu vad de ce ar trebui ei sa se preocupe cu evacuarea zonei Balea. nu confundati o zona geografica, cu un bar. daca mergeau cu taxi-ul pana la Balea, apoi zapada bloca drumul, taximetristul trebuia sa asigure coborarea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus