Duminică,
15.09.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Codruța Vulcu spune că preferă tonul în crustă de susan

Codruța Vulcu spune că preferă tonul în crustă de susan

Codruța Vulcu, organizatorul Festivalului ARTmania, povestește că la capitolul preferințe culinare mănâncă întotdeauna cu plăcere tonul în crustă de susan.

”Călătoresc în diferite locuri și de obicei găsesc acest preparat foarte bun cam oriunde merg. Ultima dată am fost în Franța și acolo am putut să mănânc un ton în crustă delicios”, povestește Codruța Vulcu.

Ton în crustă de susan

Ingrediente

-1/4 ceaşcă de sos de soia

-1 lingură de mirin (vin dulce japonez)

-1 lingură de miere

-2 linguri de ulei de susan

-1 lingură de oţet din vin de orez

-4 fileuri (682 g) de ton

-1/2 ceaşcă de seminţe de susan

-pastă wasabi

-1 lingură de ulei de măsline

Într-un castron mic, amestecaţi sos de soia, mirin, miere şi ulei de susan. Împărţiţi în două jumătăţi egale. Adăugaţi oţetul de orez la una dintre cele două părţi şi lăsaţi deoparte pentru a fi servit ca sos.

Întindeţi seminţele de susan pe o farfurie. Acoperiţi tonul cu amestecul de sos de soia rămas, apoi presaţi pe seminţele de susan pentru a acoperi bucata în întregime cu seminţe.

La foc mare, încingeți ulei de măsline într-o tigaie mare de fontă. Aşezaţi fileurile în tigaie şi gătiţi la foc mare aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte. Serviţi cu sos şi pastă wasabi.

Foto: www.cookubau.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Italian Shops

Acum 8 ani

Foarte bun uleiul de masline in orice reteta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus