Codruța Vulcu, organizatorul Festivalului ARTmania, povestește că la capitolul preferințe culinare mănâncă întotdeauna cu plăcere tonul în crustă de susan.
”Călătoresc în diferite locuri și de obicei găsesc acest preparat foarte bun cam oriunde merg. Ultima dată am fost în Franța și acolo am putut să mănânc un ton în crustă delicios”, povestește Codruța Vulcu.
Ton în crustă de susan
Ingrediente
-1/4 ceaşcă de sos de soia
-1 lingură de mirin (vin dulce japonez)
-1 lingură de miere
-2 linguri de ulei de susan
-1 lingură de oţet din vin de orez
-4 fileuri (682 g) de ton
-1/2 ceaşcă de seminţe de susan
-pastă wasabi
-1 lingură de ulei de măsline
Într-un castron mic, amestecaţi sos de soia, mirin, miere şi ulei de susan. Împărţiţi în două jumătăţi egale. Adăugaţi oţetul de orez la una dintre cele două părţi şi lăsaţi deoparte pentru a fi servit ca sos.
Întindeţi seminţele de susan pe o farfurie. Acoperiţi tonul cu amestecul de sos de soia rămas, apoi presaţi pe seminţele de susan pentru a acoperi bucata în întregime cu seminţe.
La foc mare, încingeți ulei de măsline într-o tigaie mare de fontă. Aşezaţi fileurile în tigaie şi gătiţi la foc mare aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte. Serviţi cu sos şi pastă wasabi.
Foto: www.cookubau.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 930
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Ana lu Manole
Acum 2 ore
Virgil Caragea
Acum 4 ore
Un cititor
Acum 4 ore
Sibian
Acum 5 ore
Joe Doe