Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Prima iarnă a lui Bambi. Fotoreportaj de Anabell Rusu

Prima iarnă a lui Bambi. Fotoreportaj de Anabell Rusu

Cu soare și cu zăpada trosnind sub picioare am pornit la o plimbare prin Gradina Zoologică. Încă de la intrarea în zoo ești întâmpinat de stejarul secular bătrân de peste 600 de ani, iar rațele se plimbă alene pe lacul înghețat.

zoo_foto Anabelle Rusu (25) (Copy)

 

Dacă în mod normal, e plin de vizitatori, astăzi liniștea s-a lăsat peste Grădina zoologică, doar câte un răcnet al leului sau al tigroaicei mai „spărgeau” din liniște. În clădirea amenajată recent, vreo 20 de maimuțe își petrec timpul cum știu ele mai bine, și anume făcând prostii, iar, „bătrânul satului” le privește de la distanță. „Dacă nu le dai ceva de făcut tot timpul, distrug tot”, spune Marius Lunca, directorul Gradinii Zoologice. Acestea au reușit să dea deja jos de pe pereți bucăți de vopsea, dar și să strice  pardoseala. „Fiecare animal are tabieturile lui și nu îți dai seama de asta decât atunci când e închis”, mai spune directorul.

zoo_foto Anabelle Rusu (1) (Copy)

În sezonul rece, unele animale sunt mai greu de întreținut, pentru acestea fiind nevoie de o temperatură, mâncare, vitamine și un climat cât mai adecvat pentru ele. Peste 200 de animale și păsări din 52 de specii adăpostește grădina, iar săptămâna trecută a fost adusă o cămilă din Austria pentru masculul care se afla deja la Sibiu. Ar mai fi nevoie de o lupoaică iberică, dar se găsește destul de greu, după cum spune directorul.

Și puiul de jaguar crescut alături de un cățel are propriul lui spațiu. Mihai, așa cum a fost botezat de cei de la Zoo a stat în biroul directorului când era doar un pui, dar și acum  a rămas la fel de jucăuș și dornic de atenție. „Dacă unii cresc câini și pisici, noi aveam jaguarul în birou”, spune Marius Lunca zâmbind.

zoo_foto Anabelle Rusu (4) (Copy)

Renii, poneii și ursul sunt doar câteva dintre animalele care se bucură zilele acestea de zăpadă. Pe aleea de sus a Grădinii Zoologice, Pufăilă, tigroiaca siberiană cobora cu grija pe zăpada înghețată curioasă de aparatele îndreptate spre ea. Pufăie mult, de acolo și numele, dar nu e semn de îngrijorare, ci din contră, acesta e semnul lor de afecțiune și dragoste, ne spune directorul Lunca.

zoo_foto Anabelle Rusu (6) (Copy)

În planurile pentru noul an se află câteva filigorii care au fost gândite ca niște adăposturi de ploaie, magazine mai multe, dar și un loc de joacă amenajat special pentru cei mici. Alte animale vor fi aduse doar atunci când se vor construi și alte adăposturi. Odată cu renovările care s-au făcut anul trecut au fost montate mai multe plăcuțe cu privire la hrănirea animalelor. „Lumea continuă să le dea de mâncare, tocmai de aceea am făcut aceste plăcuțe. Nu e bine, pentru că pe timp de vară, când vin cam 2.000 de vizitatori pe zi, dacă toată lumea le dă de mâncare, e foarte periculos pentru ele”, mai spune directorul Zoo.

Tarifele de intrare în Grădina Zoologică sunt de 3 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, copiii cu vârsta între 0-3 ani au gratuitate.

foto Anabell Rusu
zoo_foto Anabelle Rusu (22) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (7) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (3) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (17) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (15) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (5) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (13) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (8) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (21) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (10) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (16) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (9) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (23) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (20) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (11) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (24) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (2) (Copy) zoo_foto Anabelle Rusu (12) (Copy)

zoo_foto Anabelle Rusu (18) (Copy)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Bsi_Hermannstadt

Acum 8 ani

Felicitari pentru calitatea fotografiilor! Cat despre Gradina Zoologica, se pare ca e in crestere calitativa. Succes!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus