Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Macovei: Ministrul Justiției are 700 de motive să îl revoce pe procurorul general

Macovei: Ministrul Justiției are 700 de motive să îl revoce pe procurorul general

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că informațiile apărute în presă potrivit cărora Tiberiu Nițu ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială în aproximativ 700 de deplasări reprezintă tot atâtea motive pentru ministrul Justiției să înceapă procedura de revocare a procurorului general, iar pentru președintele Klaus Iohannis să îl revoce pe acesta din funcție, potrivit Agerpres.

"Raportul MCV pentru România va fi publicat astăzi și va evalua progresele din activitatea procurorilor. Tiberiu Nițu nu și-a dat încă demisia din funcția de procuror general. Potrivit informațiilor apărute în presă, Tiberiu Nițu a beneficiat ilegal de coloana oficială în aproximativ 700 de deplasări. Legea nu-i permite așa ceva, iar buna reputație și integritatea pe care trebuie să le aibă procurorul general au fost definitiv distruse de aceste ilegalități. Ministrul Justiției are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a procurorului general și să trimită propunerea la președintele Iohannis, care are tot 700 motive să îl revoce rapid pe Tiberiu Nițu", susține Monica Macovei într-o declarație transmisă miercuri AGERPRES.

Potrivit europarlamentarului, în ziua publicării MCV mai există un motiv pentru revocarea lui Nițu din funcție: "Toți procurorii care au reușit ani de zile să contribuie la un raport MCV pozitiv, prin activitatea lor apreciată de Comisia Europeană, merită să fie reprezentați la vârf de un procuror general integru, nu de un procuror care bate palma cu politicienii pentru a încălca legea", afirmă Monica Macovei.

Surse judiciare declarau marți, pentru AGERPRES, că procurorul general Tiberiu Nițu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoțit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie — noiembrie 2015. Potrivit surselor citate, media deplasărilor procurorului general ar fi fost de două pe zi.

Sursă: Agerpres

Comentarii

3 comentarii

norway

Acum 6 ani

comentarii de una bucaata procuroare comunista betiva
Raspunde

Gogu

Acum 6 ani

Tortionara asta betiva numai bete-n roate ne baga la Bruxelles,multe minciuni le indruga alora de acolo,si chiar asa ..de asta nu mai putem noi,de coloanele oficiale ale lui x sau y,problema grava care ar trebui scoasa in evidenta e alta,nemernicii ce ne-au furat si guvernat de 26 de ani zburda liberi sau in arest la domiclii de 5 stele,in alta tara normale erau la puscarie pe viata si confiscat tot ,absolut tot !!
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Cucuveaua asta se face ca nu vede ca s-a furat ca in codru si sub conducerea ei si a marinarului beat. Sa iti tina pliscul !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus