Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Gara CFR Sibiu, închisă pe timpul nopții pentru a alunga oamenii fără adăpost

Gara CFR Sibiu, închisă pe timpul nopții pentru a alunga oamenii fără adăpost

De aproape o lună, clădirea în care funcționează gara CFR Sibiu este închisă publicului între orele 23:45 și 02:15 ale fiecărei zile, anunță reprezentanții companiei de transport, citați de Transilvania News. Măsura a fost luată pentru a reduce numărul oamenilor fără adăpost care caută un loc în care să doarmă peste noapte și care aleg sălile gării din Sibiu pentru acest lucru. Închiderea gării CFR are loc la o oră după venirea ultimului tren (un InterRegio de la București cu sosire la 22:40), iar deschiderea clădirii pentru public se face cu 30 de minute înainte de plecarea primului tren (înspre Caracal, InterRegio cu plecare la ora 02:55). În acest fel, reprezentanții CFR speră să limiteze accesul persoanelor fără adăpost. ”Un prim demers pentru limitarea acestui fenomen a fost făcut în staţia CF Sibiu, prin închiderea clădirii de călători între orele 23:45 şi 02:15”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, pentru Transilvania News.

Gara cu o bibliotecă furată

Clădirea gării CFR a fost modernizată în 2007 (cu excepția peroanelor și a pasajelor subterane), iar în primăvara anului 2008, în gara din Sibiu a oprit Trenul Regal. Scriitori români au organizat un eveniment atunci, prin care au lăsat la Sibiu 1.500 de cărți pentru biblioteca înființată în Gara Sibiu, în scopul încurajării lecturii în locurile publice. În aceeași zi în care a fost deschisă biblioteca, jumătate din cărți au fost furate. O săptămână mai târziu, biblioteca a fost închisă definitiv.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

:))

Acum 8 ani

De toata groaza !!! Dar politia TF, Jandarmeria ce naiba fac? Freaca menta la cafele? Daca am ajuns la nivel de protectie personala ca in Ev mediu, atunci sa fie desfiintate anumite servicii care halesc bani, si nu putini. In stanga pozei, de ce sunt atat de crapate asizele si ancadramentul geamului???
Raspunde

Teo

Acum 8 ani

Daca aceasta e masura pentru a scapa de cersetori,atunci sa inchidem orasul,judetul etc. Trebuie ca institutiile responsabile sa-si faca datoria cu adevarat si sa nu mai tolereze aceste practici.
Raspunde

gogu din rampa

Acum 8 ani

Ar fi bine sa o inchida de tot.Iar biletele sa fie vandute la chiosc,asemanator TURSIB.Cladirea sa fie destinata unui spital sau camin de batrani.
Raspunde

Costi

Acum 8 ani

Sa refaca choscurile alea din afara cladirii... Daca asta e o solutie... Si in plina iarna... Hai sa-i exterminam .... Solution nemtesti 100 la mie... Imi e rusine ca m-am nascut sibian !
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Costi 29 ianuarie 2016 la 23:2:"[...]Imi e rusine ca m-am nascut sibian ![...]" -De ce? Toata Administratia Garii nu tine de Sibiu, ci de Centrala din Ciulinii Baraganului, ei NU sunt sibieni, ci import la pachet.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus