Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Programul pentru acest weekend

Programul pentru acest weekend

Pentru sfârșitul acesta de săptămână avem de ales între filme și spectacole de teatru. La Biblioteca Astra, în Sala Festivă va avea loc spectacolul „Eden”, vineri 5 ianuarie, de la ora 19.00. „Eden“ este expresia metaforică a unui paradis conjugal în destrămare. Având la bază textul dramaturgului irlandez Eugene O’Brien, tragi-comedia de la Sibiu îi aduce în prim-plan pe actorii Nicu Mihoc şi Serenela Mureşan într-un schimb de monoloage ţesute cu mult sarcasm, ironie şi autoironie, în jurul mitului biblic, despre tentaţie în general, despre îndrăzneala de a ceda tentaţiei, indiferent de consecinţe. Totul se petrece într-un weekend. Aceeaşi poveste e relatată din unghiuri diferite, în monologuri care se întretaie şi conturează dorinţele, fanteziile, întâmplările şi frustrările celor doi soţi. Billy este un beţiv ratat, pofticios şi microbist, iar Breda, o femeie cu o mulţime de complexe. Relaţia lor se destramă din lipsă de comunicare. Billy şi Breda sunt în cele din urmă două jumătăţi care nu se mai potrivesc.

edenDe vineri, 5 ianuarie, la Cinema Arta va rula filmul Năzdrăvanii din Pădure: Speriosul sperioșilor - 2D Dublat, de la ora 14.00, iar sâmbătă și duminica va rula de la orele 12.00 – 14.00. De la ora 16.00 va rula filmul Cincizeci de umbre ale lui Black, de la 18.00 va rula în premieră filmul Trauma/Concussion, iar de la ora 20.00, tot în premieră va fi difuzat și filmul Bunicul dezlănțuit/Dirty Grandpa. Filmele vor rula până joi, 11 februarie.

La Teatrul Gong, sâmbătă, 6 februarie, de la ora 11.00 va avea loc Atelierul de…Meșterilit, coordonat de Aurelia Călinescu. Atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.

Sâmbătă, 6 ianuarie la Teatrul „Radu Stanca" va fi prezentat spectacolul „Metoda Grönholm”, cu începere de la ora 19.00. Patru canditați pentru postul de director comercial la o companie multinațională suedeză de mobilă ajung în cea de-a treia rundă de evaluări. Ei se întâlnesc în sala de conferință, uimiți că nimeni din partea departamentului de resurse umane nu vine în contact cu ei. În schimb, comunicarea se face prin scrisori: printre ei se află un fals candidat - el este angajatul departamentului personal, candidații trebuie să îl demaște. Lucrurile nu se opresc aici. Candidații sunt supuși unor jocuri absurde, cu scopul de a afla detalii picante despre viețile lor personale și, de asemenea, pentru a afla dacă persoana în cauză poate face față situațiilor sub presiune.

BLB_Grönholm_Holm, Schulz, Wex, Schultheis Sâmbătă la Arena Platoș, de la ora 20.00 e Karaoke Party cu KJ Moldo.

karaoke

Duminică, 7 februarie, spectacolul „Felii” se va juca din nou la Teatrul „Radu Stanca”. „Felii e o înlănţuire de poveşti, o intersectare de destine, care gravitează toate în jurul unui bărbat cu a cărui moarte începe piesa. „Felii", adică mai puţin decât bucăţi şi mai mult decât firimituri. Nu trebuie să mănânci tot cozonacul ca să-ţi dai seama cum a ieşit. O felie e exact cât îţi trebuie, să-ţi faci pofta, dar să nu te saturi. Felii de viaţă, felii de iubire, felii de criză, felii de tristeţe, felii hilare, felii. Şi când cameleonul Ofelia Popii se dezlănţuie între atâtea felii, spectacolul poate, pe bună dreptate, să se numească "Ofelii". Nici că putea această piesa a mea să aibă un destin mai norocos.”

felii Tot duminică, 7 februarie, de la ora 21.00, la Atrium Café cafe bistro & art, vin Țapinarii, singura trupă care are un turneu naţional Anti-Valentine's Day, turneu ce luptă împotriva dulcegăriilor ipocrite. Cu versuri sincere, Cosmin Covei - vocea gravă, absolvent al facultăţii de regie de film şi Adrian Tanase - vocea subţire , absolvent al facultăţii de jurnalism.

tapinarii

Și expoziția „Secretele Egiptului Antic" e deschisă vizitatorilor până pe 10 aprilie la Muzeul Etnografie Universală „Franz Binder" și poate fi vizitată între orele 09:00 și 17:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus