Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
24°C

Sibiul pregătit pentru o alertă de gripă porcină: ” Spitalele au comprimate Tamiflu”

Sibiul pregătit pentru o alertă de gripă porcină: ” Spitalele au comprimate Tamiflu”

După ce în Ucraina au murit peste o sută de persoane din cauza gripei porcine, iar la Iași a foarte semnalat un caz de îmbolnăvire, toate Direcțiile de Sănătate Public, printre care și cea din Sibiu, motorizează situația vaccinurilor de care dispun în cazul în care virusul AH1N1 o să se răspândească în țară.

”Stocuri de Tamiflu în judeţul Sibiu sunt, astfel avem un stoc de 262 de comprimate Tamiflu, folosite pentru tratarea şi prevenţia gripei, în spitale. La Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu nu există o rezervă a comprimatelor. Nu se poate estima pe ce perioadă de timp vor fi suficiente comprimatele, deoarece depinde de numărul îmbolnăvirilor”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

DSP Sibiu nu a primit nici o recomandare pentru impunerea unor măsuri speciale referitoare la gripă, având în vedere faptul că până la momentul de faţă nu a fost confirmat nici un caz de gripă în judeţ, dar pentru cazuri urgente spitalele din județ dețin vaccinuri.

Simptomele gripei de tip AH1N1 sunt similare cu cele ale gripei sezoniere, dar li se adaugă şi diareea, senzaţie de vomă, febră de peste 38 de grade C. Medicii le recomandă pacienţilor care prezintă aceste simptome să se prezinte direct în secţiile de boli infecţioase, şi nu în unităţile de primire urgenţe, unde există riscul de răspândire a virusului.

Până pe 28 ianuarie, Ministerul Sănătăţii din Ucraina a confirmat 122 decese din cauza virusului AH1N1, zonele cele mai afectate fiind Kiev, Odesa şi Lvov

''Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ucraina că autorităţile locale au anunţat cu privire la apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul AH1N1, ceea ce a determinat închiderea instituţiilor de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv în Kiev. Este recomandată evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare'', anunţa MAE ala sfârșitul lunii ianuarie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus