Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-16°C

Premierul Dacian Cioloș: La autostrada Sibiu-Pitești am ales răul cel mai mic

Premierul Dacian Cioloș: La autostrada Sibiu-Pitești am ales răul cel mai mic

Premierul Dacian Cioloș a afirmat vineri că relicitarea contractului pentru Autostrada Sibiu - Pitești ar fi întârziat și mai mult executarea lucrării și că a trebuit ales "răul cel mai mic".

"Sigur, ar fi fost și rezilierea o soluție. Niciuna din soluții nu e foarte bună și a trebuit ales răul cel mai mic, pentru a evita să întârziem încă și mai mult proiectul de autostradă, dar și pentru a ne asigura că acest studiu de fezabilitate nu va împiedica continuarea proiectului și că n-o să ne creeze probleme mai târziu. Rezilierea ar fi presupus, într-un fel sau altul, un conflict cu compania care a realizat acest studiu de fezabilitate, pentru că, din câte am înțeles, nici ei nu au fost mulțumiți de modul cum s-a derulat contractul, nici ministerul n-a fost mulțumit de modul cum au derulat contractul", a afirmat Cioloș, la Ministerul Transporturilor, conform Agerpres.

El a adăugat că, din cunoștințele sale, "caietul de sarcini a fost destul de imperfect, ceea ce a dus la situația de fapt".

"Soluția pe care a propus-o ministerul a fost aceea de a evita să pierdem acești bani sau, oricum, să mergem în justiție să îi recuperăm, să folosim anumite clauze contractuale și să cerem companiei să mai lucreze încă un an", a precizat premierul.
Acesta a menționat că ar fi nevoie de o previzibilitate de minimum zece ani pentru proiectele mari, în caz contrar "o să tot rămânem doar cu studii de fezabilitate".

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus