Miercuri,
22.09.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Vreți un Sibiu mai verde? Cereți gard viu Primăriei!

Vreți un Sibiu mai verde? Cereți gard viu Primăriei!

Asociațiile de proprietari sunt reinvitate de către administrația locală să solicite gard viu reprezentanților administrației locale pe care îl vor primi gratuit pentru a-și înfrumuseța zonele din jurul blocurilor. Solicitarea va trebui adresată Serviciului Parcuri și Zone Verzi. ”Acesta poate fi utilizat exclusiv pentru plantarea pe domeniul public, în jurul blocului. Plantarea se va realiza de către asociația respectivă, singura condiție pentru aprobarea cererii este ca în zona respectivă să nu fie planificate lucrări de reparații sau investiții, pentru ca materialul folosit să nu fie astfel afectat de lucrările de construcție”, se arată într-un comunicat al administrației locale.

Potrivit informațiilor acestora, în cursul anului trecut au fost predate gratuit asociațiilor de proprietari din Sibiu peste 2.500 de fire de gard viu. Pentru anul în curs sunt pregătite alte 8.500 de fire, din care majoritatea urmează a fi plantate în zonele de resort din oraș. De asemenea Serviciul Parcuri și Zone Verzi a pregătit în pepiniera proprie aproximativ 1.800 de arbuști foioși și rășinoși care sunt disponibili serviciului amintit, o parte din acest material putând fi alocat asociațiilor de proprietari, la cerere”
”Pentru a formula o cerere, apelați 0269/236.791 sau transmiteți solicitarea în scris la adresa parcuri@sibiu.ro”, comunicat Primăria Sibiu
150 de arbori pregătiți pentru toamna aceasta

Tei, platani, catalpa, magnolii, castani roșii, acer, salcâmi și arțari sunt printre cei 152 de copaci pe care serviciul amintit i-a pregătit spre plantare în această primăvară. Copacii vor fi plantați pe Calea Cisnădiei, str. Mărășești, str. Al. I. Cuza, strada Mărăști, zona Ștefan cel Mare, Piața Gării, zona Terezian, cartier Valea Aurie, zona Ștrand, zona centrală, Valea Săpunului, Reconstrucției, Piața Cluj și cartierul Tineretului, informează administrația locală. “Am pregătit programul de plantare pentru primăvară și vom încerca să ajungem în cât mai multe zone verzi pentru a le amenaja și completa cu plante, arbuști și arbori, dar asociațiile de proprietari pot contribui și ele la această acțiune. Le invităm să solicite gard viu și arbuști pentru a înfrumuseța zona din jurul blocurilor”, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, declară Astrid Fodor, potrivit sursei citate.

”În toamna anului 2015 au fost plantați în oraș 225 de arbori. Cei mai mulți au fost utilizați pentru completări în parcul Sub Arini (107), 52 fiind plantați pe aliniamentele stradale în zona Lazaret, 41 în zona Terezian, 33 în zona Mihai Viteazu și și tot atâția în zona centrală”, comunicat Primăria Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

:))

Acum 5 ani

Handicapatii astia cu metehne de la tara, ca de acolo au fost adusi de colectivizare, ma refer la Primarie, in loc sa uniformizeze spatiile publice verzi din oras, ei pun la dispozitie si mai multi boscheti. O sa arate super, boscheti peste boscheti pt. multi pensionari intre bloace vopsite cum da domnul de la verde-lamaie la mov-verde de metil......pana si o vagauna izolata ca Piatra Neamt ne da lectii la amenajare urbana !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus