Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
1°C

Cine a furat plăcuțele de înmatriculare ale sibienilor din Turnișor? ”Probabil sunt deja topite”

Cine a furat plăcuțele de înmatriculare ale sibienilor din Turnișor? ”Probabil sunt deja topite”

În decursul acestei dimineți mai multe echipe de poliție, însoțite de câini antrenați de la Centrul Chinologic Sibiu, au anchetat furturile de plăcute de înmatriculare semnalate peste week-end de mai mulți sibieni. Neoficial, păgubiții arată cu degetul spre zona de romi.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, ancheta în acest caz a demarat încă de ieri, iar în această dimineață mai mulți polițiști, însoțiți de colegii de la Centrul Chinologic Sibiu care au venit cu câini antrenați să depisteze mirosurile, au continuat cercetările. Fiecare caz în parte a fost verificat, plângerile venind atât din partea șoferilor care locuiesc în cartierul Turnișor cât și în zona prelungirii Săcel.

Oficial, ancheta continuă.

”Toată dimineața, în zona cartierului Turnișor, mai multe echipe de polițiști au efectuat cercetări la fața locului. În momentul în care vom avea mai multe informații cu privire la desfășurarea anchetei le vom face publice”, a declarat Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.
Neoficial, o parte dintre cei care s-au trezit ieri dimineață fără numere de înmatriculare la mașini spun că semnele duc înspre colonia de romi care trăiește în zona străzilor Gheorghe Asachi – Zăvoi.
”Imediat ce câinele a luat urma s-a dus alergând către o curte de pe strada Zăvoi. Polițiștii au și discutat cu cetățenii de etnie care locuiesc acolo”, a povestit pentru Turnul Sfatului unul dintre cei păgubiți, care locuiește pe strada Dimitrie Cantemir.
”Prin zonă toată lumea știe că cei de acolo trăiesc din colectarea metalelor și nu este prima oară când sunt furate plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor din cartier. Și acum două luni s-a întâmplat. Probabil sunt deja topite acum”, a mai spus unul dintre cei rămași fără ”numere” la mașină.

Coincidența face că nu mai departe de săptămâna trecută locuitorii cartierului Turnișor se plângeau la întâlnirea cu reprezentanții primăriei Sibiu tocmai de romii care locuiesc în capătul dinspre strada Zăvoi.

”Este un aer extrem de toxic din cauza celor care ard cauciucuri și topesc metale. În fiecare noapte se simte fumul și aerul devine greu respirabil”, spunea săptămâna trecută Bogdan Pârvu, locuitor al Turnișorului.
”Se văd flăcări și de 5-6 metri. De o lună de zile fac foc în fiecare seară. Copșa-Mică s-a mutat în Sibiu”, spunea, în același context, un alt locuitor al Turnișorului.

Zona străzilor Gheorghe Asachi - Zăvoi și zona străzilor Dimitrie Cantemir – prelungire Săcel sunt separate de râul Cibin și un câmp pe care mai multe familii de romi și-au ridicat barăci.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Cici Namol

Acum 5 ani

Unde esti tu Marite Maresal?
Raspunde

valcean_get_beget_bugetar

Acum 5 ani

Daca nu ne-ati vrut noi va vrem.
Raspunde

J.C.

Acum 5 ani

Bine ca facem eforturi sa ii mai si integram in societate dupa ce dau cu cincu' . Trebuie ajutati, sunt oameni si ei.
Raspunde

Bsi_Hermannstadt

Acum 5 ani

Ajutati cu munca si daca nu vor, atunci expulzati din oras, deci solutii ar fi.
Raspunde

CDS

Acum 5 ani

Bai fratilor, astia mici, dau cu ciordeala ,, marunta''. Aia mari( vezi alde lor reprezentanti prin parlament), dau tunuri adevarate... Aia mici dupa cine sa se ,, iau shi noi; ca shi gura noastra cere''... O bafthalo, fara mareshal, ca avem destui acuma, mo.
Raspunde

#######

Acum 5 ani

Pont: Cand nu mai au ce/cu ce....isi muta cuibul ! Nu degeaba au roata pe steag. Frumos, civilizat, fara violenta. Stiti ce aveti de facut. Poata o mica paza pe timp de noapte n-ar strica...o perioada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus