Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Se fac angajări la Adăpostul de noapte din Turnișor

Se fac angajări la Adăpostul de noapte din Turnișor

Pentru că de la 1 martie va fi preluat de Primăria Sibiu, la Adăpostul de noapte din Turnișor urmează să se facă o serie de schimbări, de la investiții, până la angajări.

Organigrama centrului prevede un post de șef de centru, trei posturi de supraveghetori și două posturi de îngrijitori.

”S-au terminat și perioada de înscriere și cea de validare a dosarelor, astfel pentru postul de șef serviciu s-a validat un dosar și urmează concursul, în 18 februarie proba scrisă și în 23 interviul. Pentru cele trei posturi de supraveghetor au fost validate patru dosare și pentru cele două posturi de îngrijitor a fost înscris și validat un singur dosar. După ce vor da concursul vom vedea câte posturi se ocupă, după care vom scoate posturile care rămân neocupate din nou la concurs”, potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu.

Trei dintre angajații adăpostului s-au înscris la concursul organizat de Primărie și urmează să participa la cele două probe săptămâna aceasta.

”Eu, colega care se ocupă de curățenie și unul dintre paznici ne-am depus dosarele la Primărie și sperăm să ne păstrăm posturile. Acum urmează să vedem cum o să fie la concurs, dacă o să fie concurență mare pe posturi. Eu lucrez aici de mulți ani, am experiență, dar acum trebuie să vedem și care sunt criteriile de angajare ale Primăriei”, spune Ana Varga Szekely, asistentul social de la Adăpostul de noapte.

Bani pentru modernizări

În ședința Consiliului Local din luna ianuarie 2015 clădirea în care funcționează Adăpostul, situată în Piața Iancu de Hunedoara, a fost transferată în administrarea SPAS Sibiu. În următoarea perioada se va evalua necesitatea efectuării unor lucrări de reparații sau de investiții în acest imobil, pentru care a fost estimat un buget de 260.000 de lei, pentru anul 2016.

Cei fără familii și fără casă pot să doarmă gratuită la adăpost 45 de nopți pe an, după care se plătesc cinci lei pe noapte. Oamenii străzii sau cei care au venituri foarte mici primesc de mâncare, au dușuri cu apă caldă și paturi, iar în adăpost pot sta de la ora 19:00 până dimineața la ora 7:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus