Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Autostrada Sibiu-Pitești a ajuns în Senat. Primele soluții pentru devansarea termenului de finalizare

Autostrada Sibiu-Pitești a ajuns în Senat. Primele soluții pentru devansarea termenului de finalizare

Unitatea special constituită pentru implementarea Autostrăzii Sibiu-Pitești a găsit soluţii pentru devansarea termenelor de finazare, sectoarele de capăt urmând a fi date în folosinţa mai devreme de anul 2021.

Anunțul a fost făcut marţi de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în plenul Senatului.

”În categoria proiectelor care necesită relansare aş menţiona în primul rând Autostrada Piteşti - Sibiu, pentru care s-a constituit o unitate de implementare a proiectului specială. Această unitate a găsit deja nişte soluţii, iar termenul de livrare sau de dare în funcţiune nu mai este 2023, cum fusese anunţat anterior. În acest moment, este 2021 pentru întreaga autostradă, iar pentru sectoarele de capăt va fi posibilă darea în exploatare mai devreme. Este foarte important mai ales pentru Piteşti - Curtea de Argeş, care va fi dată în funcţie odată cu drumul naţional care va circula spre judeţele Vâlcea şi Gorj. Este o veste bună pentru cei care merg în acea direcţie pentru că, din 2020, aceştia vor putea circula în alt regim către destinaţiile lor”, a spus ministrul.

Acesta a reiterat că una dintre direcţiile principale ale ministerului o reprezintă implementarea propriu-zisă a proiectelor de infrastructură de transport cu finanţare din fonduri structurale şi de la bugetul de stat.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus