Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
13°C

Rise Project: Iohannis încă încasează chirie pentru casa pe care a pierdut-o definitiv anul trecut

Rise Project: Iohannis încă încasează chirie pentru casa pe care a pierdut-o definitiv anul trecut

Decizia definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Brașov din noiembrie 2015, care a anulat dreptul de proprietate al familiei președintelui Klaus Iohannis asupra imobilului din centrul Sibiului (închiriat Băncii Raiffeisen) nu a dus la modificarea situației patrimoniale a familiei prezidențiale. Potrivit celor de la Rise Project, o parte din imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29, este întabulat în continuare pe numele soților Carmen și Klaus Iohannis, cărora Banca Raiffeisen le plătește în continuare chirie.

Klaus Iohannis a decis să utilizeze o cale extraordinară de atac împotriva deciziei de anul trecut, de la Brașov. Deocamdată, admisibilitatea acestei cereri nu s-a judecat, deoarece Iohannis a cerut strămutarea judecății invocând presiunea exercitată de mass-media.

Calea extraordinară de atac nu ar fi trebuit, însă, să oprească acțiunea ANAF de a trece înapoi în patrimoniul statului imobilul în discuție.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2015/11/12/curtea-de-apel-brasov-a-decis-iohannis-pierde-casa-de-pe-nicolae-balcescu-nr-29/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

cetaeanul

Acum 6 ani

Intrebare: cei de la Rise Project sunt finantati de rusi?
Raspunde

Muc cel mic

Acum 6 ani

Asta e la fel cu ,,Sibiul nu are gropi in asfalt" (citat Johann 2014)
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Chiar ca trebuie să angajați ziariști noi.
Raspunde

Cetateanul Neturmentat

Acum 6 ani

Nu ANAF trebuie sa solicite modificarea in CF ci Statul Roman prin Primaria Municipiului Sibiu sau Urbana SA.Incerc sa par mirat de situatie dar nu reusesc.
Raspunde

Unul

Acum 6 ani

Un lucru e clar odată cu personajul Johannis va dispărea si mitul sasului corect, cinstit si muncitor. Păcat de cei ce chiar asa sunt.
Raspunde

Cetateanul Neturmentat

Acum 6 ani

Statul Roman se sesizeaza ''in rem'' pentru toate nimicurile,vezi cazul salvamontistului.Rise Project a publicat anul trecut un serial despre casa din imagine si discrepantele dintre declaratiile de avere si contracte,partial preluind articole scrise de Marinescu.Cu toate astea,nici ANI si nici ANAF nu s-au sesizat.Nu spun ca articolele reflecta adevarul dar cred ca e necesar ca atunci cind se ridica suspiciuni privind corectitudinea Presedintelui Romaniei se impunea un raport al institutiilor statului.Astept in continuare raportul care, sper, va infirma anchetele jurnalistice,exceptindu-le pe cele in care Justitia si-a exprimat deja punctul de vedere.
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Doar nu credeti ca ceva se va misca... Cand va debarca Mutul poate se va face ceva... Vezi situatia cu Baselul
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Inca un parvenit care s-a imbogatit prin mijloace ilicite, fals in acte si uz de fals. In plimbarea dosarului de ani de zile, si plimbarea dosarului mai departe dintr-un judet in altul, demonsreaza energia criminala a acestei familii care reprezinta RO in lume. Cu ce se deosebeste de ceilalti infractori? Intr-o tara in care legile sunt legi si justitia a-si face treaba, ar fi fost demult el si cu prima hoata a tarii plus soacra la bulau si ar plati prejudiciul inapoi. Dar fiind in RO, tara balcano-bananiera, o sa ramina cum ne-am inteles, si acest fanfaron se uita de sus in jos la voi cu dispret. Daca s-ar fi imbogatit prin munca, vreo idee, inteligenta, nu as avea nimic cu el, insa felul cum si-a insusit casele, , ma umple de dispret si greata.
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

Corect,Zorro...KLAUS a devenit deja o rusine nationala,pacat ca e tinut in palma de UE si de americani,dehh...e sluga lor de incredere!
Raspunde

glykos

Acum 6 ani

Cine dracu ' se dă drept " alzara"? Un joc foarte murdar .
Raspunde

ovidiu

Acum 6 ani

In primul rand este vorba de un proces civil si nu de unul penal. Klaus Iohannis o cumparat de la un mostenitor de drept o parte din acel imobil. Klaus Iohannis s-o folosit de legea din Romania, proasta de altfel, cerand dreptul de retrocedare a intregului imobil, imobil care apartinea statului avand chiriasi. Bunicii mei or pierdut un astfel de proces civil. Locuiau cu chirie intr-o casa nationalizata pe jumate, cealalta jumate apartinand de drept unui sas. Sasul o venit in tara sa vanda si din diverse motive bunicul meu l-o refuzat. Sasul o vandut casa(jumatea care ii apartinea) unui tigan cu bani din Orlat. Tiganul mai apoi o cerut in instanta dreptul de retrocedare pe intreaga proprietate, respectiv pe jumatatea detinuta de stat in care bunicii mei locuiau cu chirie. Un avocat bun ar fi castigat procesul civil dar tiganul o avut grija sa le "cumpere" avocatul cat si pe judecator. procesul civil o fost pierdut iar bunicilor li s-o acordat un 1an pentru evacuare. Asta cu mult timp in urma. Case closed. Iohannis s-o folosit de aceeasi lege stramba cerand in instanta dreptul de retrocedare pe intreg imobilul, partea cumparata initial de el facandu-se in mod legal. O piedut procesul in fata chiriasilor care locuiesc in partea detinuta de stat. Case closed. Sasu nu este penal si nici nu o facut ceva ilegal, doar o intentat un proces civil pe care l-o si pierdut in fata chiriasilor. Foarte bine.
Raspunde

Bibi

Acum 6 ani

Sa inteleg ca sasu-i asta nu-i penal dar e ca tiganul ala? Smecher si bandit.
Raspunde

ovidiu

Acum 6 ani

Nu-i bandit. Legile sunt ambigue si interpretabile. Doua instante pot da verdicte diferite datorita modului de interpretare. Sunt probleme in toata tara, unele de notorietate in care legile strambe + complicitatea autoritatilor inclusiv a judecatorilor or generat niste sentinte paguboase pentru multi oameni. Daca decizia se mentine si chiriasii vor avea castig de cauza este un lucru bun. Pentru ca legea le acorda intaietate in cazul in care vor sa cumpere imobilul. Tiganul o venit cu acte aflate sub semnul intrebarii cum ca nu ar avea unde sa locuiasca. O fost un proces lung si urat. Totul era altfel daca initial bunicul meu se intelegea cu sasul, dar alcoolul... Era o casa mare frumoasa cu o curte si gradina imense, un loc din copilaria mea. Acum ii tinuta in paragina depozit pentru anvelope, etc. Sasu exploateaza portite in legislatie, nimic mai mult. Fara acte false cum pretind unii pentru ca partea cumparata de la mostenitorul legal s-o facut ok, conform legii.
Raspunde

ovidiu

Acum 6 ani

Totul depinde de cine va avea castig de cauza si cine are dreptul sa cumpere tot imobilul. Sasu care are o parte din el sau chiriasii din acesta? In cazul expus de mine, proaspatul proprietar pe o parte din imobil, o avut castig de cauza. Asta daca nu ma insel in privinta cazului lui Iohannis, ca nu am urmarit in detaliu sa aflu exact ce detine si ce nu. Dar banuiesc ca seamana cazurile intre ele.
Raspunde

mutu de la manutanță

Acum 6 ani

Dacă odată cu dl. Klaus dispare și mitul sasului corect, nu-i chiar așa o nenorocire... Rămânem doar cu Klaus, unul dintre cei 6 sași care cunosc rețeta salamului săsesc de la Cristim!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus