Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Ce-și doresc sibienii de la un loc de muncă

Ce-și doresc sibienii de la un loc de muncă

În cadrul cercetării realizate la Târgul de Cariere, ediția de toamnă, candidații au oferit informații legate de motivația și așteptările lor de la viitorul loc de muncă. Astfel, reputația firmei și posibilitatea de a promova sunt aspectele cele mai importante pentru sibieni atunci când aplică pentru un job.

Conform statisticilor, aproximativ 34,04% dintre candidații sibienii care au participat la Târgul de Cariere au spus că reputația companiei este foarte importantă pentru ei, în timp ce 51,06% consideră că e destul de importantă, iar 14,89% dintre respondenți afirmă că din punctul lor de vedere reputația companiei este puțin importantă. Șansele pe care aceștia le au să promoveze în cadrul unei firmei sunt, de asemenea esențiale. Astfel 56,91% dintre cei care au participat la cercetare spun că este foarte importantă pentru ei această componentă, în timp ce 38,83% o consideră destul de importantă. La polul opus, 4,25% dintre candidații incluși în cercetare consideră că posibilitatea de promovare este puțin importantă sau deloc importantă pentru ei.

Sibienii nu spun „nu” nici în cazul relocării în alte orașe. Aproximativ 65% din cei care au participat la Târgul de Cariere spun că sunt dispuși să accepte un loc de muncă în altă localitate, fie în țară, fie în străinătate. Cu toate acestea sibienii sunt locuitorii cei mai puțin dispuși la relocare, conform studiului efectuat în Brașov, Oradea, Iași, Sibiu, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. În ceea ce privește experiența profesională, peste 53% dintre participanții la studiul desfășurat la Sibiu sunt persoane cu experiență în muncă, iar 19% dintre respondenții din Sibiu spun că au făcut voluntariat ori au făcut parte dintr-un ONG pentru mai mult de 6 luni.

Ediția de primăvară a Târgului de Cariere la Sibiu va avea loc în 23-24 martie la Hotel Ibis, iar până acum și-au anunțat participarea la TdC Sibiu aproximativ 30 de companii printre care Arvato Bertelsmann, Lidl, Office Depot, Bearing Point, Star Transmission, Sykes.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus