Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

77 de tineri din România îşi propun să schimbe lumea. Printre ei sunt și doi sibieni

77 de tineri din România îşi propun să schimbe lumea. Printre ei sunt și doi sibieni

În luna februarie, proiectul „Excepţionalii”, organizat de Şcoala de Valori a adunat la Bucureşti 77 dintre adolescenţii deosebiţi ai României, printre care și doi elevi din Sibiu de la Liceul Național „Gheorghe Lazăr”. Aceștia, în colaborare cu alți tineri, vor dezvolta proiecte de educație nonformală, dedicate celor din comunitatea lor.

Daria Teodora Badea, modelator opinie și Luca Bogdan, inovator și inventator sunt cei doi adolescenți sibieni care au participat la atelierele de educație nonformală, interacțiune cu oameni model și au efectuat vizite la companiile de top. Alături de alți liceeni din țară, aceștia și-au luat angajamentul să construiască proiecte cu impact social în comunitățile din care fac parte.

Timp de 6 zile, tineri din mai multe oraşe din România au participat împreună la activităţi din sfera educaţiei nonformale, menite să îi ajute să-şi dezvolte abilităţi de project management, leadership şi comunicare cu scopul de a îi pregăti pentru etapa în care aceştia se întorc în comunităţile din care fac parte şi implementează proiecte de impact pentru cei din generaţia lor. În perioada 7-9 februarie, denumită Tabăra de Inovaţie, adolescenţii s-au cunoscut şi au participat la workshop-uri precum: autocunoaştere, setare de obiective, leadership, lucru în echipă, design şi planificare de proiect. O zi, elevii au conturat proiecte de impact, cu un plan clar de implementare lucrând astfel în echipă.

Au învățat despre succesul în carieră

La conferinţa Excepţionalii, organizată sub conceptul de Bibliotecă Vie, adolescenţii s-au antrenat în discuţii despre viaţă şi carieră cu 20 de oameni-model, personalităţi din domeniile de care sunt pasionaţi: educaţie, antreprenoriat, jurnalism şi comunicare, artă, sport, tehnologie, implicare în comunitate. Întâlnirile s-au finalizat cu perspective schimbate asupra a ceea ce înseamnă o carieră de success şi o viaţă împlinită, cu oportunităţi de colaborare şi cu asumare conştientă a alegerilor de viaţă viitoare din partea liceenilor. În cadrul acestui proiect, liceenii au luat contact cu 14 companii şi instituţii de top din Bucureşti, interesate să investească în tineri şi educaţie. Astfel, excepţionalii au aflat insight-uri despre diverse domenii, li s-a răspuns la curiozităţi şi au aflat care sunt elementele cheie care stau la baza succesului unor organizaţii. Totodată, tinerilor li s-a facilitat interacţiunea cu trei dintre oamenii care au ales să creadă în cauza proiectului şi au participat la curse de alergare, pentru a obţine finanţare pentru Excepţionalii,Florin Simion, Gabriel Solomon şi Anne Pleşuvescu.

Provocările continuă pentru liceeni

Perioada petrecută împreună la Bucureşti s-a terminat, însă liceenii vor construi împreună, până pe 25 aprilie, prin ore intense de voluntariat, programele concepute în cadrul Taberei de Inovaţie, cu scopul de a aduce plus valoare şi altor tineri din generaţia lor. Aceştia vor beneficia din partea Şcolii de Valori de mentorat pe project management şi resurse pentru livrarea atelierelor şi finalizarea proiectului. Printre proiectele, excepţionalii îşi propun să faciliteze accesul tinerilor la mediul corporatist prin programe de internship, dezvoltarea de abilităţi personale şi profesionale prin educaţie nonformală, interacţiunea generaţiei lor cu oameni-model din diverse domenii de interes. Proiectul „Excepţionalii” este organizat de Şcoala de Valori, sponsorizat de Kaufland, Transmaraton, Siemens, BCR, Connect Hub şi susţinut de Autonom, Cola-Cola Hellenic România, Strauss, Impact Hub, City Grill și Primăria Municipiului Bucureşti.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus