Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Arcaș retrage proiectul privind competițiile off road în ariile protejate

Arcaș retrage proiectul privind competițiile off road în ariile protejate

Senatorul PSD de Mediaș, Viorel Arcaș, care a inițiat proiectul privind accesul cu vehicule motorizate off road în ariile protejate, a solicitat ieri retragerea documentului. Parlamentarul a depus o solicitare în acest sens la Biroul Permanent al Senatului.

În expunerea de motive, parlamentarul menționează reacțiile și comentariile primite în perioada de consultare publică, arată National Geographic. Întrebat de reprezentanții revistei de ce a acordat accesul în toate tipurile de arii protejate, deși reprezentanții Romaniacs și ai Federației Romane de Motociclism - care au făcut lobby pentru amendamente - spun că au nevoie doar de acces pe anumite categorii de drumuri din situri Natura 2000, Senatorul Arcaș a spus că nu s-a putut face o separare, deoarece legea la care se propuneau modificări privea toate ariile protejate.

Este nevoie de o dezbatere mai amplă pe această temă, susține senatorul și de realizarea unei analize privind riscurile versus beneficiile unei astfel de inițiative.

Inițiativa legislativă urma să permită accesul cu vehicule motorizate off road în ariile protejate, cu acordul administratorilor siturilor. principalii beneficiari ai priectului urmau să fie organizatorii de competiții sportive off road, dar și ghizii care conduc pasionați ai acestor sporturi pe traseele montane din România.

Informația despre inițiativa legislativă a stârnit un val de reacții și pe site-ul Turnul Sfatului. Comentariile cititorilor, 70 în acest moment, pot fi vizualizate AICI.

Comentarii

5 comentarii

hai-hui

Acum 5 ani

Foarte bine! Legea sa se aplice si sa nu fie exceptii aberante genul acces off-road in arii protejate. Nu facem nimic cu tipul asta de "turism" decat sa distrugem. De asta in EU nu exista competitii de genul asta in arii protejate.
Raspunde

hai-hui

Acum 5 ani

Ca sa vedeti cat de "europeni" suntem... D-nul Arcas e chipurile de stanga... Stanga europeana inseamna accent pe protejarea mediului... Verzii sunt de stanga si socialistii sunt in cele mai multe cazuri aliati cu verzii. Doar ca PSD-ul in Romania nu inseamna apararea princiilor de stanga (inclusiv protejarea mediului) ci apararea borfasilor! NE-AM SATURAT DE BORFASI CA DUMNEATA D-LE ARCAS, D-LE CINDREA! AFARA DIN POLITICA DE CUMETRIE!
Raspunde

Sic

Acum 5 ani

Initiativa era menita sa vina in ajutorul economiei, bugetelor locale si poate, da avea nevoie de cateva modificari dar oamenii nu au inteles asta. Acum gata, omul a inteles dorinta oamenilor si-a retras initiativa si Dumnezeu cu mila
Raspunde

hai-hui

Acum 5 ani

@Sic Feriti-va de "ajutorul" politicienilor (si in special al celor din PCR/PSD) la orice pe lumea asta... Nu inseamna decat ca au un interes personal/pecuniar pentru o anumita masura/cauza...
Raspunde

glykos

Acum 5 ani

Săcracu ' arcaș! N - avea somn cu gamdul la stimularea economiei din ariile protejate ! S - o fi molipsit de la Adrian . Severin .Pe cât , arcașule ? Nici n ' ai împărțit cu partidul ., hapsânule !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus