Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Primul afiș 3D realizat în Sibiu, pentru un spectacol care se joacă vineri seară

Primul afiș 3D realizat în Sibiu, pentru un spectacol care se joacă vineri seară

Un spectacol mai puțin obișnuit și un afiș pe măsură. Clubul SEAS se laudă că este creatorul primului afiș teatral cu tehnică 3D, realizat vreodată în Sibiu.

Afișul, montat în mai multe locuri din zona centrală, le atrage atenția trecătorilor. În funcție de unghiul din care este privit, afișul îl prezintă fie pe Steve Jobs, fie pe Constantin Brâncuși. "Nu știu să mai fi fost făcut vreun afiș asemănător în Sibiu, cel puțin nu în teatru. Eu nu l-am mai văzut folosit. Numai când e o piesă duală, ca aceasta, se justifică, oricum. Este un tipar 3D, destul de scump. Noi l-am comandat în Elveția", spune regizorul piesei, Teo Voicu.

Spectacolul pe care afișul îl anunță se cheamă "Doi perfecționiști" și încearcă o paralelă între cele două personalități din domenii aparent antagonice de activitate - dezvoltatorul IT Steve Jobs, creatorul Apple și sculptorul român Constantin Brâncuși. "Piesa speră să aducă în sală o generație aproape digitală, care îl cunoaște pe Steve Jobs și una de imigranți analogi, care a auzit de Brâncuși. Ce formă are Oul lui Brâncuși? De 0 (zero). Ce formă are Pasărea în Zbor? De 1 (unu). Ei, iată cum Brâncuși a lucrat în sistem binar, ca în informatică, la fel cum a făcut-o și Steve Jobs", explică Teo Voicu una dintre paralele sugerate de piesa care va fi prezentată în această seară.

"Doi perfecționiști" este o creație a Clubului SEAS (Științe Experimentale Aplicate Spectaculos), o organizație din care fac parte mai mulți tineri din Sibiu, unii dintre ei elevi la "Gheorghe Lazăr", "Constantin Noica" și Liceul de Artă, dar și artiști trecuți de prima tinerețe.

"Doi profesioniști" se joacă în această seară, de la ora 19, în foaierul Liceului de Artă.

afis 3D brancusi SEAS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus