Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
23°C

PNL Sibiu cere demisia lui Cindrea

PNL Sibiu cere demisia lui Cindrea

Copreședinții PNL Sibiu, Raluca Turcan și Mircea Cazan îi cer demisia președintelui Consiliului Județean, Ioan Cindrea. ”Ținând cont că judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României au respins contestația în anulare depusă de domnul Ioan Cindrea, împotriva sentinței penale prin care acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, PNL Sibiu solicită Prefectului Județului Sibiu să dispună, în temeiul legal, prin ordin de prefect, încetarea de drept a mandatului de Președinte al Consilului Județean, al domnului Ioan Cindrea”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Sibiu.

Temeiul legal al solicitării PNL il reprezintă dispoziţiile art. 15, alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi dispozitiile art. 26, alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului.

Totodată, liderii PNL au transmis prefectului Ovidiu Sitterli o adresă prin care se cere încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu al lui Ioan Cindrea. ”După cum știți, prin Sentinţa penala nr. 1071/10.12.2014, definitivă,  Înalta Curte de Casatie si Justitie a dispus condamnarea  inculpatuui Cindrea Ioan la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese si aplicarea pedepsei accesorii  prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a, b şi c Cod penal anterior. În baza art.81, 82 Cod penal anterior cu aplicarea art.5 Cod penal, a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 3 ani, iar in baza art.71 alin.5 Cod penal anterior, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii, a dispus și suspendarea executării pedepsei accesorii”, se arată în adresa transmisă de liberali.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României au respins ieri, ”ca inadmisibilă”, contestația în anulare promovată de Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, împotriva sentinței penale prin care alesul sibian a fost condamnat.

Contactat ieri de Turnul Sfatului, Ioan Cindrea a arătat că nu dorește să facă vreun comentariu pe tema unei decizii a Justiției. În schimb, a anunțat că va utiliza o nouă cale de atac, recursul în casație. ”Nu comentez hotărârile judecătorești. Am depus recurs în casație”, a declarat Ioan Cindrea.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

halal politicieni si organe

Acum 5 ani

Omul asta de cand e pe functie numai cu persoana lui se ocupa. isi face drumuri la mosiile lui din ban public. Plateste din banii CJ avocati care il reprezinta si pe el si ep psdisti. Isi angajeaza nevasta tot in sistem. Isi angajeaza copiii in sistem. Isi angajeaza nepotii in sistem. Isi angajeaza verisorii in sitem. Isi angajeaza subordonatii care il tin pe functie in sistem . Etc. Asta nu e tot conflict de interese? Cam tarziu PNLSistilor.
Raspunde

dancp

Acum 5 ani

blonda basista antisibiana de la moldovili graieste iara,parca ea spunea de nuti cotroceni ca e kill bill al politicii pdliste raluka du-te si lasa liberalii sibieni in pace,tu ai loc pe cintura eventual!
Raspunde

Ghita

Acum 5 ani

Domnule Cazan cum in astia aproape 4 ani nu ai luat cuvintul in Parlament , nu ai facut nimic pentru Sibiu , iar acum vrei sa faci ceva , ceri sa plece Cindrea , ai uitat cine a fost cu tine peste tot sa te faca deputat . Rusine domnule parlamentar , fa ceva pentru cetatenii Sibiului , un pic din ce a facut cel cui ii cer demisia . Rusine !!!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 5 ani

Ghiță, mars la oliță! Că umpli p-acilea de câh...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus