Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

PNL Sibiu: Ministerul Mediului îngroapă România

PNL Sibiu: Ministerul Mediului îngroapă România

Primvicepreședinte PNL Sibiu, Diana Pavelescu, atrage atenția că în urma noilor reglementări privind colectarea deșeurilor se afectează bugetul consumatorilor și periclitează mii de locuri de muncă în industria autohtonă. ”Problema reciclării ambalajelor este o problemă de importanță națională pentru că toți vom scoate din buzunar mai mulți bani pentru mâncare, băuturi și articole de primă existență/necesitate. Scumpirile tuturor produselor care necesită un ambalaj, din cauza OTR-urilor și a legislației care le favorizează,  generează probleme sociale în lanț. Noi aici la Sibiu avem aproape 400.000 de locuitori ai Sibiului, 137.500 de gospodarii, mii de producători,  sute de mii de angajați care vor fi afectați de aceste scumpiri, în special la alimente și băuturi. Gândiți-vă că un litru de lapte va costa aproape cu un leu mai mult. Toți avem copii, știm cât de mult înseamnă ca familiile să aibă măcar lapte pentru cei mici”, spune liberala. OTR - Organizațiile de Transfer de Responsabilitate – sunt Organismele de Transfer al Responsabilitatii (OTR) sunt societățile care desfășoară efectiv reciclarea.

În opinia ei, ar fi nevoie de exonerarea de răspundere a operatorilor care pun pe piață produse ambalate –pentru anul 2015 – dat fiind ca în temeiul legii în vigoare la data încheierii contractelor cu OTR -urile, acestora le-a fost transferată responsabilitatea realizării obiectivelor de reciclare, dar și constituirea unui grup de lucru format din toți actorii implicați în această problematică, care să procedeze la redactarea unui cadru legal corect și echitabil, care să răspundă obiectivelor de mediu asumate.

Conform Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), intenția nu este de a aplica penalități pentru fiecare kilogram de deșeu nereciclat, ci de a impulsiona un sistem funcțional de management al deșeurilor de ambalaje care să nu plaseze România în nefericita situație a unui infringement pe această temă, caz în care penalitățile europene ajung și la 200.000 euro pe zi, precizează instituția, într-un comunicat transmis săptămâna trecută, citat de Agerpres.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Gufi

Acum 6 ani

Pfand pe PET-uri și se rezolvă problema. Nu mai aruncă niciun cetățean nimic aiurea când e pe bani. Sau chiar dacă aruncă, vor fi alți cetățeni, care le vor strânge și valorifica.
Raspunde

DD

Acum 6 ani

Perfect deacord. Nu trebuie inventata roata. Luati modelul Germaniei!!
Raspunde

glykos

Acum 6 ani

Populism
Raspunde

Busuioc Violeta

Acum 6 ani

Aceasta scheau-pavelescu,este ea un gunoi/intrebati-o,cum a 'promovat'...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus