Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

”Cindrelul – Junii” organizează la Sibiu un festival folcloric dedicat Lucreției Ciobanu

”Cindrelul – Junii” organizează la Sibiu un festival folcloric dedicat Lucreției Ciobanu

Prima ediţie a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” va avea loc între 6 și 8 aprilie, la Sibiu, și este gândit ca un omagiu adus marii artiste a Mărginimii.

Festivalul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” și este un proiect al Festivalului-Concurs Naţional al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară „Vară, Vară, Primăvară” (ed. XX).

Tinerii solişti vocali, iubitori ai muzicii populare româneşti şi dornici de afirmare mai au o săptămână la dispoziţie pentru a se înscrie la festival. Termenul limită de trimitere a fişei de participare este 2 martie 2016, iar preselecţia va avea loc în data de 4 martie 2016, la Cercul Militar Sibiu, între orele 10.00 -16.00.

”Regretata „Doamnă a munţilor”, Lucreţia Ciobanu, cetăţean de onoare al judeţului Sibiu, a fost reprezentant de renume al muzicii populare româneşti, atât în ţară, cât şi pe plan internaţional, cu o contribuţie deosebită în promovarea cântecelor ciobăneşti şi a specificului Mărginimii Sibiului, şi totodată un colaborator deosebit al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului”. De aceea am considerat că Lucreţia Ciobanu merită un festival care să-i poarte numele, pentru moştenirea pe care ne-a lăsat-o nouă, românilor”, a declarat Silvia Macrea, manager al CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Regulamentul şi fişa de înscriere în concurs sunt disponibile pe www.traditiisibiene.ro, în secţiunea Noutăţi: http://www.traditiisibiene.ro/stiri.html?obj_id=248

AFIS Lucretia Ciobanu 2016  Facebook MIC

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus