Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
10°C

EBS România a investit 12.000 de euro în pregătirea studenților ULBS

EBS România a investit 12.000 de euro în pregătirea studenților ULBS

Joi dimineață a fost inaugurat un nou laborator în cadrul Facultății de Inginerie, în urma unei investiții de peste 12.000 euro a companiei EBS România, parte a NTT DATA.

Reprezentanții companiei au anunțat că urmează să sprijine financiar amenajarea a încă unui laborator în cadrul Facultății de Științe Economice, în care compania va organiza cursuri extra-curriculare.

”Aceste cursuri fac parte din inițiativa EBS UNI STEPS, prin care EBS România — filiala Sibiu va oferi posibilitatea studenților de la facultățile de Inginerie și Științe Economice să își aprofundeze cunoștințele de informatică și programare, în paralel cu studiile lor, pe o perioadă de 4 semestre”, a declarat Maria Metz — Senior Vice President, Head of Delivery & Workforce Managemen EBS România.

Prezent la inaugurarea laboratorului, rectorul ULBS, Ioan Bondrea a subliniat importanța parteneriatului universitate-mediul de afaceri.

”Faptul că un absolvent al Facultății de Inginerie, Cantemir Mihiu (Senior Delivery Manager, Site Manager Sibiu) se află în conducerea EBS Sibiu este o dovadă că avem absolvenți deosebit de buni, cu care ne mândrim. Acest lucru arată că numai acest fel de parteneriat, între mediul academic și companii poate să aducă plus-valoare absolvenților, să aducă acel echilibru între partea teoretică și cea a aplicațiilor, a practicii. La fel ca și celelalte colaborări, parteneriatul cu EBS România transformă Facultatea de Inginerie într-un pol de excelență local și regional, un pol de sustenabilitate pentru comunitate. Misiunea universității este de a pregăti studenți buni pentru viața reală, pentru că numai așa putem să aducem bunăstare României, bunăstare care se va răsfrânge asupra tuturor, în special asupra copiilor noștri, care vor veni în facultate”, a declarat Prof. Rector Ioan Bondrea.

Laboratorul IM-219 din cadrul Facultății de Inginerie, devenit 'EBS Lab' a fost renovat și reamenajat integral de către compania EBS România, oferind astfel condiții îmbunătățite de studiu.

Laboratorul a fost dotat cu calculatoare, birouri, scaune și sistem de video proiectare.

”Aici vor învăța între 60 și 90 de studenți în fiecare zi”, a precizat decanul Facultății de Inginerie, Liviu Roșca.

laborator EBS - Facultatea de Inginerie ULBS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

Si uite asa banul primeaza iara studentii vor deveni niste robotei perfecti si usor de manipulat. Firmelor cu o cultura organizationala indoielnica sau corporatiilor nu le trebuie oameni competenti ci robotei manipulabili de care sa se debaraseze cand nu mai au nevoie In schimb facultatea ia banutii fara sa investeasca cu adevarat in studenti ci mai degraba in salarile si beneficiile profesorilor. Deocamdata o relatie toxica care are la baza doar banul. Legat de "absolvenți deosebit de buni" amintiti de domnul Bondrea nu pot sa spun decat faptul ca ei sunt de fapt liantul relatilor toxice, folosit de orice firma cu o cultura organizationala indoielnica si de catre facultate pentru a castiga mai multi bani. Dl Cantemir Mihu nu este altul decat fiul Dl-ului Prof. dr. ing. Mihu Ioan profesor la catedra de calculatoare. Si ca el mai sunt destui in mai multe frime IT din oras... Putini sunt cei care intradevar sunt "deosebit de buni" si aceia nu ies in evidenta. In acest caz sigur nu este vorba de vreun "deosebit de bun". Pana nu avem rezultate la nivel de facultate/universitate mai usor cu discursurile demagocice Dl Bondrea si concentrati-va pe fapte si lucruri care intradevar aduc valoare stundetilor, mediului universitar si nu in ultimul rad universitatii.
Raspunde

ingineru'

Acum 6 ani

Mama ce valori, angajati ai facultatii de inginerie, in pozele de mai sus! Cata competenta d-le! Mi s-a crapat monitorul cand a randat asemenea specimene comuniste! Numai oameni de inalt caracter! Bah, nu va mai bateti mah joc de copiii oamenilor! Nulitatilor ce sunteti!
Raspunde

costel

Acum 6 ani

Dar facultatea d-lor, ce face facultatea cu banii ? De ce nu doteaza ea singura laboratoarele? de ce asteapta pomana din partea firmelor? Unde sunt banii d-lor? Ce faceti cu banii celor care platesc studiile, cu banii de la statul roman? UNDE SUNT BANII ? Cum alocati banii in cadrul facultatii de ing. ? De ce mediul privat trebuie sa suporte incompetenta, delasarea, ignoranta, pasivitatea celor care au fraiele facultatii ?
Raspunde

Petru

Acum 6 ani

Foarte interesanta investitia. Au luat scaunele vechi din Cluj de la fostul sediu al firmei, si mese vechi de acolo. Si se lauda acum ca au investit 12.000 de euro la facultate in Sibiu. Jalnic
Raspunde

Petru D

Acum 6 ani

Bine ca se face o asemenea investitie ! P.S.: Eventuale frustrari mai bine le comunici la managerul tau direct si nu pe site-uri.
Raspunde

gigi

Acum 6 ani

12.000 de euro va dau eu d-lor profesori! Sa ne pretam la 12.000 de euro... inseamna ca sibiul a decazut ingrozitor! Adica l-ati adus la stadiul asta, voi!
Raspunde

Ronexprim

Acum 6 ani

Este un lucru foarte bun ca se investeste in aparatura de laborator de calitate, care sa ofere cele mai rapide si sigure rezultate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus