Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Încă trei cazuri de gripă porcină în Sibiu

Încă trei cazuri de gripă porcină în Sibiu

18 cazuri de gripă au fost raportate în județ, în ultima săptămână, dintre care trei de gripă porcină au fost confirmate în această dimineață.

”Au fost recoltate patru probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ (recoltată de la o femeie în vârstă de 29 ani), iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009 - la două femei din Sibiu cu vârste de 46 şi 63 de ani şi la un bărbat de 52 de ani din Şelimbăr. De asemenea, reamintim că cele două probe recoltate în săptămâna trecută pentru detectare de virus gripal care erau în curs de investigare, de la o tânără în vârstă de 15 ani şi o femeie de 56 de ani, au rezultat pozitiv pentru virus gripal Tip A H1 pademic 2009. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică”, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Sibiu.

Cu cele trei cazuri confirmate azi, numărul bolnavilor de gripă porcină ajunge la zece. O sibiancă de 28 de ani a murit în 1 februarie 2016 din cauza gripei porcine.

Principalele măsuri de prevenire a gripei porcine sunt:

  • Păstrarea unei igiene corporale riguroase, cu spălarea frecventă a mâinilor, ori de câte ori este nevoie, dar mai ales după suflarea nasului, tuse, strănut şi contactul cu persoane bolnave.
  • Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane şi a contactului cu persoanele bolnave sau suspecte de gripă.
  • Evitarea automedicaţiei şi prezentarea la medicul de familie, în cazul apariţiei unor simptome de gripă, răceală sau infecţii respiratorii.
  • Omul bolnav se izolează de restul familiei, într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită: 24 – 25 grade Celsius).
  • Menţinerea la domiciliu a copiilor bolnavi, pentru evitarea transmiterii bolii în colectivitate;
  • Se vor utiliza batiste igienice personale, în caz de tuse sau strănut;
  • Aerisirea încăperilor sau a birourilor, cu menţinerea unei temperaturi de 20-21 grade Celsius.
  • Un regim alimentar bogat în proteine, legume şi fructe, vitamine.
  • Vaccinarea antigripală oferă cea mai bună protecţie împotriva îmbolnăvirilor, mai ales la categoriile la risc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus