Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

ACTUALIZARE - VIDEO Haine false la MOTOR, în mall. Indicii că frauda nu e doar la Sibiu

ACTUALIZARE - VIDEO Haine false la MOTOR, în mall. Indicii că frauda nu e doar la Sibiu

ACTUALIZARE ora 17.10 - Există suspiciuni potrivit cărora frauda descoperită la Motor Sibiu, în Shopping City, nu este singulară. Aceeași practică a fost descoperită și de polițiștii din Târgu Mureș, tot la magazinul Motor.

Potrivit voceatransilvaniei.ro, oamenii legii din Târgu Mureş au descoperit peste 150 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute, după o razie făcută vineri în Mureş Mall din Târgu Mureş. Este vorba tot de magazinul Motor, iar procedeul folosit este simișlar - lipirea de etichete cu adeziv, peste cele inițiale.

Știrea inițială

Polițiștii au descoperit ieri mai multe geci contrafăcute într-un magazin care pretinde că vinde produse originale. Magazinul Motor, din Shopping City, avea pe raft mai multe produse contrafăcute, iar polițiștii aud descoperit că etichetele cu marca originală erau lipite cu adevziv, peste eticheta mărcii de mai slabă calitate. Polițiștii au descoperit inclusiv o plasă cu etichete care ar fi urmat să fie lipite și pe alte produse contrafăcute.

O singură geacă era vândută în magazin cu mai mult de 300 de lei. "Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au desfăşurat acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu mărfuri contrafăcute. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat ieri, 115 geci contrafăcute, la vânzare valoare acestora fiind de aprox. 35.000  de lei", se arată într-un comunicat din partea IPJ Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, etichetele erau lipite cu adeziv peste locul unde inițial exista eticheta firmei producătoare a gecii, alta decât brandul care apărea la momentul verificării. De asemenea, polițiștii au identificat o plasă cu etichete cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că urmau a fi folosite în eventualitatea în care cele aplicate cu adeziv se dezlipeau. "În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere (art. 90 din Legea 84/1998 privind apărarea drepturilor asupra mărcilor și indicațiilor geografice), iar gecile au fost indisponibilizate pentru examinare și expertizare", se mai arată în comunicatul IPJ Sibiu.

produse contrafacute politie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

jiji

Acum 8 ani

atentie olteni !
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

pai unde se poate intampla altundeva decat un "chiosul" de la sibiu ca doara ala nu e Mall. @jiji: mai termin cu prostiile astea. Datorita lor ne mai deschidem si noi perspectivele si mintea. Cat de sibian oi fi m-am, saturat de mentalitatea asta de "poiana". Mai evoluati si voi si adaptati-va!!!
Raspunde

ozzy

Acum 8 ani

mai...ardelene !? tu esti cu capul ! pai am la job cate-va sute de olteni care au fugit de pe plantatiile de rosii de la ei si ai auzeam vorbind itre ei ca nu au vazut un magazin mai rasarit pe la ei daramite un mall ! cat despre perspective si minte ...se vede cat de deschis esti dat fiind ca te orientezi dupa "sirienii" astia fugiti de acasa !
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Datorita oltenilor prazari??...fugi tare amice...astia ne trag in jos!
Raspunde

incredibil

Acum 8 ani

incredibil , cata hotie exista in tara asta. incredibil !!!!
Raspunde

Mimi

Acum 8 ani

De ce au mai fost difuzate imaginile, dacă au fost"acoperite"??? Eu nu am putut desluși nimic. Așa le trebuie celor care numai"haine de firmă" le suportă pielea. Ei nu câstiga o lună , ca să dea pe un blug(ca văcarii) și o cămașă la Motor. Dar...de dapt au pus pe ei cele mai ordinare cârpe. Românul tot snob. Eticheta e la putere. Oricum, în ultma perioadă, magazinul era de toată jena.
Raspunde

Profu'

Acum 4 ani

"Mimi" , stai jos 2! "Un sibian" , la fel!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus