Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Cazan, din desișul offshore-urilor din Cipru: Voturile deputaților, gestionate de firmele lui Ghiță

Cazan, din desișul offshore-urilor din Cipru: Voturile deputaților, gestionate de firmele lui Ghiță

Deputatul PNL Mircea Cazan îl acuză pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că de dragul nevoilor politice a chemat la vot opt legi, din cauza sistemului de votare implementat de o societate controlată de Sebastian Ghiță. ”Liviu Dragnea este cel care a reuşit să călce în picioare toate normele democraţie. Pentru a-şi satisface un capriciu, o obsesie, pentru a-şi atinge nevoile politice, preşedintele PSD a reuşit să răstoarne regulile parlamentare şi să încalce Constituţia întorcând în plen după o săptămână 8 legi pentru a fi revotate. S-a blamat sistemul de vot electronic recent achiziţionat, făcându-se trimitere la stafful tehnic ca fiind singurul responsabil de erorile sistemului. Deşi raportul comisiei care a analizat problemele, relevă faptul că sistemul de vot a funcţionat în parametrii corecţi la voturile din zilele trecute,totuşi, dacă conducerea Camerei Deputaţilor are dubii că sistemul de vot a dat rateuri. Cred că sunt 2 variante: ori sistemul de vot este prost și câștigătorii licitației, firma Avitech CO SRL-Eltek Distribution controlată de domnul Sebastian Ghiţă confirmă combinațiile Ponta-Ghită-Zgonea, chiar dacă firma este controlată de DNA pentru diverse licitatii suspecte, ori dacă sistemul este bun, domnul Liviu Dragnea încalcă tot ce înseamna democrație în Romania numai pentru a-și satisface nevoile politice”, a declarat Mircea Cazan.

Deputatul susține că societatea cu pricina a furnizat un sistem integrat de conferință, vot electronic, sonorizare, traducere simultană, comunicații audio, video și date, în valorează 1,9 milioane de lei fără TVA, aprox. 500 de mii de euro. ”Avitech livrează echipamente IT și are ca asociați trei societăți offshore din Cipru: Avitech Overseas Co LTD (60%), Eaglelink Corporation Limited (14.96%) și Zonix Investments Limited (25,04%). Cele trei firme au sediul în Nicosia, Cipru, la aceeași adresă. Avitech este abonată la contracte cu statul, singură sau în consorțiu cu alte firme, dar și implicată în scandaluri financiare. Datele de la Registrul Comerțului privind acționariatul Avitech Co arată că firma este deținută de următoarele persoane juridice situate la aceeași adresa: Avitech (Overseas) CO LTD, cu sediul Cipru, Nicosia, Str. Avlonos, Nr. 1, Maria House - 60%, Eaglelink Corporation Limited 14,96% și Zonix Investments Limited - 25,04%. Societatea 2K Telecom este controlată de Alexandru Ghiță (fratele deputatului Sebastian Ghiță) - 67,12%, Vasile Domente (unchiul lui Sebastian Ghiță) - 8,05% și Vasile Radu - 24,83%”, susține Cazan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Geo

Acum 8 ani

Cazan are offshore-uri in Cipru! Asta se intelege din titlu, d-le alin bratu "gazetaru". Si liceul l-ati facut la Spiru Haret?
Raspunde

Agentul 009

Acum 8 ani

M-am distrat copios zilele trecute lecturind arhiva TS.Cea mai tare bula a fost a lui Cazan,in 2009,inaintea alegerilor: ''Nu votati PSD,votati Mircea Geoana!''.Stirbet,dragule,esti copchilandru:vezi ce ''scoate'' concurenta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus