Marţi,
22.09.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Un furnizor al BMW tatonează piața din Sibiu

28 Februarie 2016 21:22

Un furnizor al BMW tatonează piața din Sibiu

La început de 2016, un important furnizor al gigantului auto BMW caută să își deschidă o filială la Sibiu. Interesant este că respectivul furnizor vine dintr-o cu totul altă zonă decât producția.

 Atât reprezentanții autorităților locale, cât și diferiți operatori economici locali, au avut în ultimele luni mai multe întâlniri cu reprezentanții unei companii germane, prezentată drept un important furnizor de servicii pentru BMW. Vizitele au avut drept scop evaluarea Sibiului ca potențială zonă pentru deschiderea unei filiale.

”Într-adevăr, este evaluată piața, este interes pentru Sibiu și sunt firme-furnizor, prestatori de servicii pentru BMW, care sunt interesați să vină la Sibiu. Fără a divulga denumirea companiei respective, pentru că decizia finală nu este, încă, luată, este un investitor din sudul Germaniei, care are locații atât în Bavaria, cât și în Baden-Wurttemberg și care în urma evaluării mai multor locații din România a luat decizia – în proporție de 90% - de a veni la Sibiu”, arată Wiegand Helmuth Fleischer, directorul executiv al Clubului economic german Transilvania DWS (Deutscher Wirtschaftsclub Siebenbürgen).

 Din vara acestui an

 Decizia finală ar urma să fie luată în următoarele săptămâni. ”Intenția lor este de a veni încă din vara acestui an la Sibiu. Firma respectivă nu face producție și, prin urmare, va avea nevoie de spații de birouri, nu de o fabrică”, mai arată Fleischer. Investitorul german care vine la Sibiu activează în zona proiectării și managementul proiectului. ”Numărul de locuri de muncă dorit nu este atât de mare, fiind vorba pentru început de câteva zeci de locuri de muncă. Repet, decizia finală nu este deocamdată luată, iar din acest motiv nu se poate face cunoscut numele investitorului, dar intenția de a veni la Sibiu este clară”.

 Ultimii investitori

 Că Sibiul reprezintă în continuare o zonă atractivă pentru investitorii străini o demonstrează ultimele trei unități de producție ridicate începând anul trecut vizavi de Zona Industrială Vest (pe teritoriul comunei Cristian) de către elvețienii de la Jaeggi Industries și germanii de la IFM electronic, respectiv de la Siemens. Potrivit primelor informații făcute publice în legătură cu Jaeggi Industries, fabrica acestora va avea drept obiect producția de echipamente de refrigerare, va avea nevoie de investiții de aproape 20 de milioane de euro și va număra în final aproximativ 130 de angajați.

La câteva sute de metri de fabrica acestora, peste drum de pista aeroportului sibian, a început din vara anului trecut ridicarea fabricii de sensori industriali ifm electronic. Planurile inițiale prevăd ca până la finele acestui an, în noua fabrică să lucreze aproximativ 100 de persoane, numărul de 200 de angajați urmând a fi atins până la finalul lui 2017.

În fine, ultima mare investiție într-o nouă fabrică la Sibiu a fost marcată de cei de la Siemens. Reprezentanții acestora au început – în toamna anului trecut – construirea unei fabrici de componente de vagoane, pe un teren de 31.000 de mp, situat în Zona Industrială Vest. Sub numele de Sykatec, cei de la Siemens vor pune în funcțiune la Sibiu o fabrică ce va avea aproximativ 200 de angajați. Viitoarea fabrică va funcționa în trei schimburi având ca spații de producție cinci secții: de prelucrare a tablei, de sudură, de revizie și montaj, de vopsitorie cu pulberi uscate și de cablaje.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dancp

Acum 4 ani

povestii,telenovele cu bmw,mert,ford,toyota crede mutu(nu adi mutu anmttrenor la asa mures)
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

probabil ca vor veni daca gasesc destui oameni pregatiti pentru ceea ce vor ei sa faca... Totul va tine insa de salariile pe care vor fi dispusi sa le plateasca pentru ca inginerii sibieni nu se mai vand pe gratis marilor corporatii avand in vedere ca au vazut influenta mare pe care o au in functionarea acestor giganti... sa vina cat mai multe astfel de firme si sa fie concurenta pentru obtinerea celor mai pregatiti ingineri spre binele tuturor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus