Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Ioan Bojin spune că preferă peştele în sos de muştar

Ioan Bojin spune că preferă peştele în sos de muştar

Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, se declară a fi un bucătar amator căruia îi place mâncarea bună şi mai ales peştele în sos de muştar.

“Sunt multe preparate pe care le gătesc, de exemplu am câteva reţete de peşte, cum ar fi peştele în sos de muştar. Am în grădină tot felul de plante, legume pe care le folosesc pentru a da mâncării un gust cât mai bun”, spune Ioan Bojin.

Macrou la cuptor, cu tarhon şi sos de muştar Ingrediente:

-2 bucăţi de macrou

-1 lingură de muştar obişnuit

-1 lingura + 1 linguriţă de muştar cu boabe întregi

-zeama de la 1/2 de lămâie

-1 ceapă mijlocie

-1 căţel mic de usturoi

-2 frunze mici de dafin

-1 bucheţel de tarhon proaspăt

-100 ml. de vin alb sec

-100 ml. de smântână nefermentată

-30 de grame de unt

-1 ligura de ulei de măsline extravirgin

-sare şi piper

Peştele se sărează şi se piperează în interior, se împarte 1 linguriţă de muştar cu boabe întregi în ambii peşti, se pune în fiecare câte o frunză mică de dafin şi câte un fir de tarhon; se taie căţelul de usturoi în felii subţiri care se presară în interiorul peştilor.

Se închid peştii cu ierburile înăuntru, se condimentează cu sare şi piper şi pe dinafară şi se aşează într-o tavă termorezistentă; se adaugă 1/2 din unt în fulgi sau felii subţiri, uleiul de măsline şi zeama de lămâie.

Tava se pune în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Între timp, se toacă ceapă foarte mărunt, se topeşte untul rămas într-o crăticioara şi ceapa se căleşte 2-3 minute în unt. Se adaugă vinul şi se fierbe încă 3 minute. Se adaugă smântâna şi câte 1 lingura de muştar şi 1 lingura de muştar de Dijon. Se amestecă bine şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se scoate tava cu macroul din cuptor şi se toarnă sosul.

Se pune tava din nou la cuptor pentru încă 8-10 minute. Se serveşte peştele fierbinte, direct din tava în care s-a copt, cu sos, felii de lămâie şi o garnitură la alegere.

Sursă foto 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus