Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Herta Müller în Alfabetul fricii la Astra Film Cinema

Herta Müller în Alfabetul fricii la Astra Film Cinema

Alfabetul fricii este un film despre viața dominată de frică, împotriva căreia singura armă este literatura. Amintindu-și de schizofrenia pericolului care i-a impregnat primele 3 decenii de viață, Herta Müller rememorează și momente personale mai puțin cunoscute: gândurile suicidale, proveniența numelui Herta sau sentimentele față de tatăl ei.

Cum se reflectă frica instalată politic în regimul ceaușist în viața și opera scriitoarei Herta Müller, distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură?La 34 de ani a părăsit pentru totdeauna România, dar până la căderea comunismului a fost hărțuită permanent de Securitate și amenințată cu moartea. A fost exclusă din comunitatea din care își trăgea originile, comunitate extirpată în întregime de regimul comunist. Tatăl ei a făcut parte din armata SS în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, iar mama ei a fost deportată în 1945 într-un lagăr sovietic. Cu inserturi muzicale din Alexander Bălănescu și Ada Milea, Herta Müller caută rădăcinile muncii ei, a fricii paralizante și a setei de viață care îi îmbibă opera.

Filmul va fi proiectat joi, 10 martie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus