Alfabetul fricii este un film despre viața dominată de frică, împotriva căreia singura armă este literatura. Amintindu-și de schizofrenia pericolului care i-a impregnat primele 3 decenii de viață, Herta Müller rememorează și momente personale mai puțin cunoscute: gândurile suicidale, proveniența numelui Herta sau sentimentele față de tatăl ei.
Cum se reflectă frica instalată politic în regimul ceaușist în viața și opera scriitoarei Herta Müller, distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură?La 34 de ani a părăsit pentru totdeauna România, dar până la căderea comunismului a fost hărțuită permanent de Securitate și amenințată cu moartea. A fost exclusă din comunitatea din care își trăgea originile, comunitate extirpată în întregime de regimul comunist. Tatăl ei a făcut parte din armata SS în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, iar mama ei a fost deportată în 1945 într-un lagăr sovietic. Cu inserturi muzicale din Alexander Bălănescu și Ada Milea, Herta Müller caută rădăcinile muncii ei, a fricii paralizante și a setei de viață care îi îmbibă opera.
Filmul va fi proiectat joi, 10 martie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Ada Milea , Piața Mică , Premiul Nobel , Astra Film Cinema , Alexander Bălănescu , herta muller , Doilea Război Mondial
Vizualizari: 1036
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
BB
Acum 8 ore
Sibian și eu
Acum 8 ore
AUR
Acum 8 ore
Kokos
Acum 9 ore
Kokos