Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

În 7 luni va fi gata studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești. Apoi începe proiectarea și execuția

În 7 luni va fi gata studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești. Apoi începe proiectarea și execuția

Studiul de Fezabilitate pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești va fi finalizat până la data de 15 decembrie a acestui an, iar proiectarea și execuția lucrărilor vor fi demarate după finalizarea documentului, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, remis, luni, AGERPRES.

Comunicatul reamintește faptul că noul termen estimat pentru darea în trafic a tronsonului de autostradă este anul 2021.

Contractul de lucrări pentru autostrada Sibiu — Pitești va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 — 2020.

"Având în vedere importanța proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești, CNADNR SA a supus dezbaterii publice pentru prima dată un proiect de infrastructură rutieră la faza de SF (studiul de fezabilitate — n.r.) privind alegerea variantei optime de traseu. Acest demers a avut drept scop cunoașterea și eliminarea eventualelor probleme de mediu, geomorfologiei terenului, arheologice, care ar putea conduce la modificări ale proiectului. Stadiul actual al proiectului este cel al selecției alternativelor de traseu. Varianta optimă de traseu va rezulta în urma Analizei Multicriteriale, în baza criteriilor aplicate variantelor studiate, respectiv criterii tehnice, de mediu, socio-economice și financiare", precizează documentul citat.

Potrivit acestuia, CNADNR a organizat dezbateri publice cu privire la acest subiect în cele trei județe interesate, respectiv Vâlcea (23 noiembrie 2015), Argeș (26 noiembrie 2015) și Sibiu (3 decembrie 2015).

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, la sfârșitul lunii februarie, la PRO TV, că noul termen pentru deschiderea în totalitate a autostrăzii Pitești — Sibiu este anul 2021, față de 2023 cum era inițial, după ce unitatea special constituită pentru implementarea proiectului a găsit soluții pentru devansare, în timp ce pentru sectoarele de capăt va fi posibilă folosința mai devreme de această dată.

 Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Autostrada minune

Acum 8 ani

Jugestiva poza din Tirolul de Sud - Austria.
Raspunde

Vasile

Acum 8 ani

La cate amanari si tergiversari au fost, ar trebui sa se numeasca Autostrada Panza Penelopei, ca tot tinde spre infinit...
Raspunde

Sibian...cetatean

Acum 8 ani

La ce enevoie un nou studiu, un nou proiect? Pana acum nu au existat? Studiul a fost faut acum 7 ani... Intre timp s-a moificat cursul raurilor? au crescut paduri? Sau ce s-a intamplat de e nevoie de un alt studiu? O luna maxim pt a verifica sitiatia actuala conform cu studiul existent. Din toti angajatii de la minister si CNADNR nu exsita si specialisti in domeniu pregatiti pt a face un proiect? Ce s-a facut pana acum , ca doar nu e un lucru nou aceasta autostrada.... Unde se tot duc banii si pe ce?
Raspunde

M

Acum 8 ani

Înainte de fiecare campanie electorala apare cate un nou Sf....la SB-Pitești suntem la al treilea si pe celelalte 2 sau cheltuit aprox 15 mil de euro degeaba....alta campanie...alte minciuni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus