Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
22°C

Continental investește 180.000 de euro în specializarea studenților ULBS

Continental investește 180.000 de euro în specializarea studenților ULBS

Compania Continental a anunțat astăzi investiții de 180.000 de euro în următorii trei ani în instruirea și specializarea studenților Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Banii vor fi redirecționați către echiparea laboratoarelor, susținerea evenimentelor studențești și a altor inițiative ale universității sibiene. În plus, compania Continental și Universitatea ”Lucian Blaga” vor iniția un parteneriat public-privat și vor adresa acest subiect Ministerului Educației și Cercetării. În acest sens, dar și pentru a susține planurile de dezvoltare și recrutare ale Continental Sibiu, cele două instituții au semnat astăzi un contract de colaborare.

”Este foarte important să contribuim la dezvoltarea pieței de muncă în Sibiu. În acest fel suntem siguri că vom avea candidați buni în prezent, dar și în viitoarea generație. Să investim în universități și licee este una dintre prioritățile noastre. Universitatea ”Lucian Blaga” a fost întotdeauna un partener de încredere”, a declarat Sami Krimi, manager general al Continental Sibiu.
Continental și ULBS s-au pus de acord să crească în următorii ani numărul de studenți ai Facultății de Inginerie, mai ales la specializările relevante în domeniul automotive. Scopul final este de a suplimenta numărul de locuri bugetate pentru studenți.
”Am susținut întotdeauna nevoia de corelare și de conectare a universităților la mediul economic real. Parteneriatul pe care l-am constituit împreună cu Continental, la Sibiu, este exemplul cel mai elocvent al modului în care mediul academic și o companie pot să genereze proiecte care să aducă plus valoare atât companiei, universității dar și întregii comunități”, a declarat și rectorul ULBS, Ioan Bondrea.
Continental și ULBS colaborează încă din anul 2003, de la sosirea companiei în Sibiu. Precedentul contract dintre cele două se referea la investiții de 155.000 de euro.

Din 2004 până în prezent Continental Sibiu a investit aproape 280 de milioane de euro și a ajuns, în 2016, la aproximativ 3200 de angajați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

stefan

Acum 8 ani

Ce liniste p-aci!
Raspunde

anonim

Acum 8 ani

si aia de la ubls nu sunt in stare nici macar sa cumpere o hartie igienica ptr studenti. treci pe holuri si miroase numai de bine ..
Raspunde

adi

Acum 8 ani

@anonim Nu-s in stare fiindca asa-i si acasa la ei, stai linistit! Numai exemplare p-acolo, exemplare care-si bat joc de copiii oamenilor, de tineretea si implicit de viata lor!
Raspunde

cetateanul

Acum 8 ani

Asociez niste aspecte: - se investeste masiv in formarea profesionala si superioara tehnica a tinerilor, tot mai mult de catre privati - se prevede intersectarea a doua autostrazi in zona centru, cu importanta economica europeana - se va reglementa in UE politica de " dumping" social-economic prin care firmele din V se vor obliga sa plateasca, la ei in tara, salariu ptr. esteuropeni la nivelul corect ptr. salarizarea de acolo. Sa inteleg ca-si pregateste venirea aici a mai multor investitori...sau halucinez?
Raspunde

automotivated

Acum 8 ani

Da, normal ca vor veni mai multi investitori! Pune mana si investeste si tu in oamenii tai, respecta-i etc (in caz ca iti e frica de asta). Ca sa citez un mare clasic in viata: "si cu asta inchei"
Raspunde

unautomotivat

Acum 8 ani

Pai normal ca investesc!! Ca sa vina cei de la universitati si oltenii pentru posturi tehnice si sa leneveasca prin fabrica!! Si daca le ceri ajutorul vorbesc tot singuri! Plus ca salariile sunt destul de ok! Pentru cei cu scoala bineinteles!! ??? Si rude si familiii la tot pasul!! Nepoti fini socrii cuscrii si alte genuri din astea!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus