Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

”Vrem să înfrumusețăm parcul”. Elevii de la ”Terezianum” au ieșit să planteze copaci în Subarini

”Vrem să înfrumusețăm parcul”. Elevii de la ”Terezianum” au ieșit să planteze copaci în Subarini

Peste 40 de elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” din Sibiu au plantat astăzi 120 de copaci în Parcul Sub Arini.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Sibiului, în parteneriat cu Direcţia Silvică din Sibiu și Primăria Sibiului, prin Serviciul de Administrare a Spaţiilor Verzi.

“Gestul de a planta copaci împreună cu cei mai tineri dintre credincioşii noştri este binevenit, mai ales în contextul actual, când uităm că Dumnezeu ne-a dăruit nouă, oamenilor, o creaţie binecuvântată, iar noi, prin comportamentul nostru o degradăm şi o înjosim, mai ales prin poluare şi consumism. Acţiunea de astăzi are ca principal obiectiv ridicarea nivelului de conştientizare a faptului că societatea noastră are un rol important în a proteja natura, iar tinerii noştri sunt datori să înveţe să păstreze natura curată aşa cum ne-a dăruit-o nouă Dumnezeu”, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.
IMG_3657

Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Sibiului şi liceul menţionat este de lungă durată şi vizează implicarea elevilor în acţiuni ecologice, social-filantropice şi de voluntariat.

“Prin această activitate am dorit să promovăm voluntariatul în rândul tinerilor. Cei 40 de elevi au dorit să transmită un mesaj de sensibilizare a comunităţii sibiene, cu ajutorul campaniei Arhiepiscopiei Sibiului. Am dorit să marcăm prin această activitate şi Ziua Mondială a Plantaţiilor Forestiere”, a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.
IMG_3663

Elevii au participat la acţiune cu interes, anunță reprezentanții Arhiepiscopiei într-un comunicat de presă remis vineri.

“Am venit astăzi împreună cu ceilalţi elevi să plantăm câţiva copaci şi să ne simţim bine”, ne-a spus unul dintre elevi.

“Este o acţiune foarte frumoasă, prin care vrem să înfrumuseţăm parcul. Ne dorim să ne vadă toată lumea din oraş şi să facă şi ei ca noi”, ne-a spus alt elev.

IMG_3697

La final, elevii au primit pachete cu dulciuri şi alimente din partea Arhiepiscopiei Sibiului. Campania va continua în viitorul apropiat şi cu alte acţiuni similare.

IMG_3741 IMG_3669 IMG_3674

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus