Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Conferință despre cum să înțelegem arta, la Biblioteca Astra

Conferință despre cum să înțelegem arta, la Biblioteca Astra

Bibliotecii Astra a găzduit zilele trecute conferința cu tema „Să înțelegem arta plecând de la capodoperele Colecției Brukenthal”.

Organizată de către Rotary Club Sibiu, întâlnirea l-a avut lector pe Ioan Muntean, expert restaurator pictură. Acesta a făcut o incursiune în lumea artelor plastice, plecând de la lumea antică greacă unde a fost aminitit prima dată termenul de muzeu ca apoi să facă prezentarea celui mai vechi muzeu din lume și a conjuncturii politico-sociale în care a apărut - Luvru.

Au mai fost prezentate două exemple ale unor muzee cunoscute: Alte Pinakothek din Munchen, apărut în 1836 și Muzeul de Artă din Cluj, deschis în 1951 pentru a avea termeni de comparație pentru importanța colecției Brukenthal.

După o creionare succintă a personalității baronului Samuel von Brukenthal și a biografiei acestuia, au fost prezentate publicului participant la această conferință exemple cu lucrări de excepție ce se găsesc în colecția de pictură.

”Discursul a surprins detalii inedite observate de către d-l Muntean pe parcursul celor 17 ani de activitate în domeniul restaurării. Scopul acestei conferințe a fost acela de a deschide apetitul pentru cultură a tinerei generați, prezentă într-un număr semnificativ dar și de a fixa în mintea și sufletul participanților, importanța acestei colecții, care prin operele care le conține ne pune pe picior de egalitate cu multe din centrele europene. În încheiere amintim faptul că anul viitor Muzeul Național Brukenthal va sărbătorii 200 de ani de când și-a deschis larg porțile, prilej cu care vă invităm să participați la manifestările pregătite în acest sens”, au transmis reprezentanții Rotary Club Sibiu.
photo 1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus