Miercuri,
24.02.2021
Parțial Noros
Acum
4°C

Liberalii cer bani pentru ”Cumințenia pământului”

Liberalii cer bani pentru ”Cumințenia pământului”

PNL Sibiu susține campania de colectă publică pentru răscumpărarea lucrării lui Brâncuși, ”Cumințenia Pământului”, ce va fi organizată de guvern. Dacă președintele Raluca Turcan este fermă în ideea că sculptura lui Brâncuși poate fi un motiv de unitate, deputatul Mircea Cazan susține că demersul trebuie organizat cu mare atenție. ”Astăzi, la aproape 100 de ani de la Marea Unire, avem şansa să fim parte a unui gest istoric, a unui gest suprem al demnităţii naţionale, să dăm dovadă de unitate, demnitate şi bunătate. De multe ori, constatăm faptul că este prea multă ura şi diviziune în societatea noastră. Ar trebui să căutam cu disperare astfel de momente care ne pot uni, ne pot face mai buni şi mai raționali. Solicit ministrului culturii să pună, cât se poate de repede, la dispoziția celor care vor să doneze mecanisme bancare sigure și ușor de utilizat. Imediat ce vor fi anunțate conturile și aplicațiile bancare agreate de minister, PNL Sibiu le va pune la dispoziție celor care cred că pot contribui la acest gest istoric pentru recuperarea patrimoniului național”, susține președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

De cealaltă parte, Mircea Cazan insistă asupra faptului că prin această subscripție publică se poate produce un precedent. ”Trag un semnal de alarmă și am încrederea ca Guvernul să utilizeze cu cea mai mare responsabilitate procedura subscripției publice pentru a nu risca demonetizarea unui act care dovedește generozitatea cetățenilor”, a spus Cazan, anunțând totuși că va participa și el la colecta publică. ”Bunele mele intenții față de cumpărarea acestei opere de către stat sunt dovedite si voi participa si eu personal la aceasta subscriere publică. De asemenea, sunt convins de bunele intenții ale românilor și de generozitatea lor de a contribui cu bucurie la o subscriptie publică destinată capodoperei marelui Brâncuși”, a mai spus Cazan.

Realizată în 1907, în calcar crinoidal, „Cuminţenia Pământului” este, alături de opere ca „Sărutul” şi „Rugăciunea”, una dintre cele mai apreciate lucrări ale artistului.

Proprietarii "Cuminţeniei Pământului", lucrarea lui Constantin Brâncuşi, au acceptat oferta de achiziţie propusă de comisia de negociere mandatată de Guvernul României pe care am condus-o, în valoare de 11 milioane de euro. Din această sumă, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei, Ministerul Culturii va lansa o subscripţie publică naţională”, a anunțat săptămâna trecută ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

LIBERAL CU CREIER

Acum 4 ani

Sa sponsorizeze madam turcana din banii spaguiti de pdl si boc,nu sa ceara de la oameni cu salarii de mizerie bani.Nesimtirea moldovencei nu are limita.Pacat ca PNL/ul s/a asociat cu jegurile pdl/iste ,asa ca sa nu aibe sperante mari la alegeri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus