Luni,
26.07.2021
Partial Noros
Acum
29°C

AEP: Publicitatea stradală, liberă în afara campaniei electorale

AEP: Publicitatea stradală, liberă în afara campaniei electorale

Autoritatea Electorală Permanentă a informat, marţi, printr-un comunicat de presă, că nu le este interzis partidelor să-şi facă promovare politică în afara perioadei de campanie electorală, prin orice mijloc permis de legile care reglementează domeniul publicităţii. Precizarea este făcută ”ca urmare a numeroaselor sesizări venite pe adresa Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi a informaţiilor vehiculate în presă prin care sunt reclamate încălcări ale legislaţiei electorale de către partide politice şi potenţiali candidaţi independenţi, prin afişarea, pe spaţiul public, a unor materiale de propagandă”.

În condiţiile în care campania electorală pentru alegerile locale începe pe 6 mai 2016, campaniile de promovare a partidelor şi candidaţilor prin bannere şi alte materiale publicitare trebuie să respecte Legea 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, iar responsabilitatea pentru amplasarea lor în spaţiul public revine doar autorităţilor locale. ”Autorităţile administraţiei publice locale sunt singurele în măsură să răspundă sesizărilor privind amplasarea materialelor de publicitate politică pe spaţiul public. AEP verifică strict legalitatea surselor de finanţare pentru activităţile de publicitate politică, conform atribuţiilor prevăzute de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”, se arată în comunicatul Autorităţii Electorale Permanente, citat de news.ro.

Până acum, AEP a soluţionat 50 de sesizări formulate pe persoane fizice împotriva partidelor politice şi 63 de autosesizări.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus