Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Directorul Transgaz, reclamat de ANI la parchet pentru conflict de interese. Ar fi dat bani ginerelui și fostului său șef

Directorul Transgaz, reclamat de ANI la parchet pentru conflict de interese. Ar fi dat bani ginerelui și fostului său șef

Agenția Națională de Integritate anunță că a întocmit un raport fostului director general al Transgaz, Ioan Rusu, pentru conflict de interese administrativ și penal.

Acest raport a fost transmis și Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, sesizat penal de către ANI. Inspectorii de integritate susțin că Rusu a încălcat legea pentru că a semnat două contracte de sponsorizare în valoare de 4,2 milioane de lei pentru Clubul sportiv ”Gaz Metan” Mediaș, în periada în care angajat al acestui club era ginerele său. În plus, Rusu este acuzat de ANI de conflict de interese și referitor la o procedură de achiziție publică organizată de Transgaz, procedură în urma căreia a fost semnat un contract de aproape un milion de lei, fără TVA, cu BAT Mediaș. Societate al cărui acționar majoritar, Florin Muntean, a fost în raporturi de muncă cu Ioan Rus.

”Perioada exercitării funcției de director general al Transgaz, RUSU IOAN a participat la luarea unor decizii în cadrul procedurii de atribuire a unui contract de achiziție publică în beneficiul societății S.C. BAT Mediaș S.A. (în condițiile în care RUSU IOAN și acționarul majoritar al acestei societăți comerciale s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani). În baza contractului încheiat, S.C. BAT MEDIAȘ S.A. a încasat de la S.N. Transport Gaze Naturale Transgaz S.A. Mediaș suma de 994.690,86 Lei fără TVA”, se arată într-un comunicata al Agenției Naționale de Integritate.

Beneficiul ginerelui: 100.000 de lei

În cazul sponsorizărilor clubului sportiv cu 4,2 milioane de lei, cei de la ANI au socotit că ginerele fostului director general a încasat venituri de 102.806 lei, de la clubul Gaz Metan Mediaș. ”În cadrul clubului sportiv persoana evaluată (Ioan Rusu – n.r.) deţine funcția de membru în Consiliul Director, iar ginerele său deţine funcţia de antrenor secund de baschet”, se mai arată în comunicatul ANI.

Rusu: ”nici vorbă de așa ceva”

Ioan Rusu a declarat pentru Turnul Sfatului că va ataca în instanță raportul încheiat de ANI pentru conflict de interese. ”Știam că cei de la ANI au deschis un astfel de dosar. În niciun caz nu poate fi vorba de conflict de interese. Eu am fost membru în cadrul Comitetului director al clubului ca reprezentant al sponsorilor, nu am avut funcție executivă, nu am fost remunerat în vreun fel. Ginerele meu a fost baschetbalist la Gaz Metan, la echipă, înainte ca eu să ajung director. Nu au nicio legătură una cu alta. Și tot Comitetul director al clubului este format din reprezentanți ai Transgaz și Romgaz, în calitate de principali sponsori. A fost o regulă stabilită de dinainte”. Referitor implicarea sa în licitația care a dus la încheierea contractului cu BAT Mediaș și la raporturile de muncă pe care le-a avut cu Florin Muntean, Ioan Rusu spune că e vorba de o interpretare eronată. ”La contractul cu BAT, iarăși nu am nicio legătură. Când domnul Muntean a fost director general al Transgaz, lucram în Transgaz și, apoi, l-am succedat pe el. El a venit apoi iarăși în locul meu, probabil la aceste raporturi de muncă se referă. Eu nu am semnat niciun contract cu BAT-ul. Este o interpretare, așa… nepotrivită”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Frustratul

Acum 6 ani

In sfarsit este cineva interesat de marele mafiot Florin Munteanu. Oare de ce atat de tarziu? Toata Politia Sibiu stia de mafia condusa de Florin Muntean ajutat de Blaga. Multe din faptele lor penale s-au prescris deja. Intentionat s-a asteptat atat timp. Acelasi conflict de interese l-a avut si Calbureanu. Rusine Politia Judeteana Sibiu care a stiut de mult aceste fapte penale, si multe altele. De fapt sefii politiei erau tot de Florin Munteanu numiti, via acelasi Blaga. Rusine DNA, din acelasi motiv simplu din care mafia de la Trans si Rom Gas a fost lasata-n pace, exact ca si fostul Primar Marincuta. DE CE ASA TARZIU???
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Frustatule, tare mi-e teama ca la justitia noastra, astia, ma refer la subiectul din articol, Maricuta, s.a. o sa stea 2-3 ani la vreo puscarie de lux si ramin cind se reintorc cu toti banii. Eu zic ca cea mai buna afacere in tara asta este sa fii hot in stil mare, mafiot, ca esti ocrotit prin lege si justitie.
Raspunde

Flavius

Acum 6 ani

Daca Justitia si-ar face cu adevarat treaba, hotii n-ar fi ramas cu toti banii. Sunt lasati intentionat in pace ani de zile. Ei ascund banii, iar cand trebuie sa fie executati, nu mai au nimic pe numele lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus