Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Atlassib Sibiu, spune că îi place foarte mult să mănânce carne de miel în orice combinaţie, dar gătită acasă.
„Îmi place mielul gătit acasă. Mama are o reţetă foarte bună, umple coastele de miel cu o anumită combinaţie”, spune Dan Fleşeriu.
Coaste de miel umplute
Ingrediente:
- Coaste miel (de la un miel între 9 şi 11kg) - 500 g organe de miel (ficat, rinichi, plămân, inima) - 500 g carne tocată (viţel, porc sau amestec) - 1 legătură ceapă verde - 1 ardei roşu - Pătrunjel şi mărar - Boia de ardei dulce, piper şi sare (după gust) - 3 ouă - 2 felii pâine
Mod de preparare:
Pentru a zăbovi cât mai puţin la cuptor, organele de miel se fierb, se dau prin maşina de tocat, iar carnea tocată se înăbuşă cu ceapa verde şi ardeiul, în ulei, la foc mic. Amestecăm organele cu carnea astfel obţinută, adaugăm mărarul şi pătrunjelul tocate fin, ouăle şi pâinea muiată şi stoarsă. Condimentează după gust cu boia de ardei, sare şi piper.
De pe coastele de miel desprindem carnea, dintr-o parte către şira spinării, făcându-se un buzunar, care se umple cu amestecul de mai sus. Prindem buzunarul cu scobitori, să nu se desfacă în timpul fierberii şi se aşează într-un vas termorezistent, apoi adăugăm apa. Dăm la cuptor, la foc mare până începe să fiarbă, apoi la foc mic, se lasă cam 15 minute pe o parte şi apoi încă 15 minute pe cealaltă parte, să se poată rumeni, întorcând cu grijă.
După fierbere, le scoatem pe un platou, iar după răcire tăiem felii, în lungul coastelor, obţinându-se un aspect de cotlet
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1360
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Cetateanul turmentat
Acum 1 oră
CX
Acum 1 oră
CX
Acum 1 oră
CX
Acum 1 oră
Harman Erdogan