Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Peste 300 de sibieni au ieșit în stradă pentru copii, familie și împotriva avortului

Peste 300 de sibieni au ieșit în stradă pentru copii, familie și împotriva avortului

Peste 300 de sibieni au luat parte sâmbătă la ”Marşul pentru viaţă”, cei mai mulți fiind tineri şi copii, dar şi preoţi şi credincioşi din majoritatea parohiilor din oraş.

Manifestarea a început la Catedrala mitropolitană, unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a citit o rugăciune de binecuvântare şi i-a felicitat pe toţi cei care au venit să susţină  această iniţiativă de sensibilizare a comunităţii sibiene în privinţa naşterii de copii şi de susţinere a familiilor tinere.

“Trebuie să existe credinţă înlăuntrul fiecărui suflet, începând cu cei mici, care îşi doresc să aibă fraţi şi surori, până la cei vârstnici. Cei tineri care se căsătoresc trebuie să fie conştienţi că Taina căsătoriei este binecuvântarea lui Dumnezeu pentru naştere de prunci închinaţi lui Dumnezeu. Părinţii trebuie să fie conştienţi că avem datoria să lăsăm copii în urma noastră. Dacă lăsăm urmaşi va avea cine să se roage pentru noi când vom fi dincolo, în Împărăţia Cerurilor”, a spus ierarhul.
Traseul marşului a fost Catedrală-Parcul “ASTRA”-strada Nicolae Bălcescu-Maternitate-Piaţa Mare. La opririle de pe strada Nicolae Bălcescu şi din Piaţa Mare, tinerii au interpretat piese muzicale pregătite pentru acest eveniment şi au transmis câteva mesaje legate de preţuirea copiilor, a mamelor şi a familiei.

IMG_6015

Un moment emoţionant a avut loc în apropierea Maternităţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde s-a ţinut un moment de reculegere pentru pruncii care n-au mai văzut lumina zilei şi s-a citit o rugăciune adresată Maicii Domnului.

“Nu considerăm că acest marş va rezolva toate problemele . Este foarte importantă atitudinea noastră faţă de viaţă, faţă de naşterea de prunci, de femeie, de susţinerea celor care aduc pruncii la viaţă. Ne propunem să sensibilizăm opinia publică şi să arătăm că viaţa nu este uşor de adus pe pământ, ci este un act de eroism în zilele noastre”, a declarat inspectorul de misiune din cadrul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, diaconul Marius Tofan.
IMG_6068 IMG_6108 IMG_6132 IMG_6142 IMG_6289

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

eu

Acum 5 ani

usor sa demonstrezi impotriva avortului cand nu tu esti ala care risca sa moara din cauza unei sarcini
Raspunde

Gilu

Acum 5 ani

Toate religiile sunt in cadere libera.Se incearca, fara succes, sa se revigoreze ce-a mai ramas din aceasta mare inselatorie...
Raspunde

Cineva

Acum 5 ani

Sunt copil de preot...Dar poate din acest motiv mi se face greață de tot ceea ce înseamnă BOR,nu am nevoie de biserici unde catapeteasma altarului este suflată cu aur ca să mă rog sau sa cred...biserica spune sa condamnăm avortul...Dar vine IPS Laurentiu sau Pr. Protopop/Consilier Județean Coşa...sau alte fețe bisericești care au nişte conturi demne de Top 100 Forbes...să îmi hrănească copilul sau sa îmi dea bani ca sa am.cu ce sa il imbrac....statul roman nu încurajează cu nimic "crearea de vieți". Așa că nu cred că sensibilizarea opiniei publice şi implicarea BOR va duce la creșterea natalității în țara noastră....salariile decente, condițiile din maternități, un ajutor real din partea statului și un sistem educațional modern și eficient o să o facă
Raspunde

eu

Acum 5 ani

Tu faci copii ca sa ti creasca statul? Eu in mare asta am inteles din comentariul tau. Poate ar trebui impozitata biserica si cu bani aia sa ajutam copii, prima data cu niste spitale si scoli
Raspunde

@cineva

Acum 5 ani

Sunt absolut de acord cu tine, eu fiind nepot de preot.
Raspunde

andreea

Acum 5 ani

Ce usor se vorbeste despre o crima
Raspunde

ilie scularie

Acum 5 ani

Bagam prea mult in seama Biserica. Doar incultura o mai poate salva, la fel ca-n tarile subdezvoltate. Eu am nevoie de gradinite, scoli, spitale, etc, nu de biserici in fiecare cartier; suntem prostii si rusinea Europei civilizate.
Raspunde

@eu cineva

Acum 5 ani

Nu o sa fac copii ca sa ii creasca statul,probabil dacă ma puteam baza pe asta aş fI avut pana acum copil,dar am ales sa ma realizez prima oara profesional ca sa pot săsta îi ofer copilului meu tot ce are nevoie..spun doar ca ajutorul pe care statul il oferă tinerilor părinți este aproape inexistent și atunci e oarecum de înțeles de ce unele mame decid să nu păstreze copilul..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus