Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
20°C

Peste 530.000 de vizite la bisericile fortificate, în 2015. S-a deschis noul sezon

Peste 530.000 de vizite la bisericile fortificate, în 2015. S-a deschis noul sezon

Conducerea Bisericii Evanghelice din România a declarat marți, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, că speră să depășească cifra de 600.000 de vizite la bisericile fortificate anul acesta. Totodată, astăzi a fost lansat oficial și noul card de acces pentru turiști, Transilvania Card, parte a proiectului ”Descoperă sufletul Transilvaniei”.

Proiectul are obiectivul de a prezenta bisericile fortificate nu doar ca edificii arhitecturale de patrimoniu, ci și ca lăcașuri ale spiritualității locale și universale. Totodată suplinește lipsa comunităților locale evanghelice, care ar putea întreține bisericile fortificate. Astfel, proiectul își aduce aportul, pentru a evitași alte catastrofe, ca cele de la Roadeș sau Rotbav  - cel puțin în cele 50 de biserici participante.

Descoperă sufletul Transilvaniei organizează turismul cultural în bisericile fortificate din anul 2013, acest lucru realizându-l mai ales prin pașaportul de vacanță Transilvania Card.

”Din cele 160 de biserici medievale și fortificate aflate în patrimoniul Bisericii Evanghelice C.A. din România, doar o parte sunt deschise turismului. Cele mai importante 50 însă sunt cuprinse în circuitul TRANSILVANIA CARD (11 in plus față de 2015). Sunt cuprinse toate bisericile evanghelice UNESCO (Câlnic, Valea Viilor, Biertan, Viscri, Saschiz, Prejmer), bisericile medievale din cele șapte orașe săsești (Sibiu, Mediaș, Bistrița, Brașov, Orăștie, Sebeș, Sighișoara), precum și altele de importanță turistică, cum ar fi Cisnădioara, Cârța, Hărman sau Mălâncrav”, au explicat reprezentanții Bisericii.
Anul acesta TRANSILVANIA CARD este completat de o hartă detaliată a zonei, cu datele necesare vizitării obiectivelor (programe de deschidere, contacte, servicii, atracții). Harta a fost tipărită în 6.000 de exemplare, jumătate fiind deja epuizate înainte de deschiderea sezonului. De asemenea există un calendar cultural pentru zona bisericilor fortificate care centralizează evenimentele deschise pentru publicul larg. Până în prezent sunt planificate 225 de evenimente, cum ar fi concerte, serbări, expoziții,  festivaluri și seminarii.

Și în acest an continuă colaborările pentru organizarea de evenimente majore, cum ar fi ediția a III-a Bike&Like în Țara Bârsei (Codlea, Vulcan, Cristian, Ghimbav, Hălchiu, Hărman, 25-26. iunie)organizat împreună cu clubul Nostress sau expoziții de artă, organizate cu aportul colecționarului Thomas Emmerling la Biserica Mănăstirii Sighișoara („Albrecht Dürer –Maistru al Renașterii”, mai-septembrie), biserica fortificată Cincșor („Trans... art”, mai - septembrie), Cisnădioara (Tristian Tsara, DADA 1916, iulie - octombrie )

Proiectul integral este prezentat pe situl www.transilvania-card.ro care informează utilizatorii în limbile română, germană și engleză despre toate elementele necesare organizării unei vizite, inclusiv discount-urile oferite de partenerii operatori din zona turismului posesorilor Cardului Transilvania (cca. 60 de oferte din gastronomie, cazare, evenimente etc. )

Pașaportul de vacanță poate fi achiziționat de la partenerii din Sibiu, Mediaș, Sighișoara, Râșnov, Biertan și Brașov (lista partenerilor este publicată pe www.transilavnia-card.ro) în pachet cu harta bisericilor fortificate la prețul de 50 de Lei. Ca noutate, anul acesta cardul se poate remite și prin email pentru self printing, pentru a înlesni accesul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus