Sâmbătă,
25.09.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Asklepios, congres pentru mediciniști, la Sibiu

Asklepios, congres pentru mediciniști, la Sibiu

Studenții de la medicină vor avea ocazia să afle noutăți medicale, să participe la workshop-uri și să urmărească intervenții medicale video live în cadrul unui congres internațional. Societatea Studenţilor Medicinişti „Hipocrates” Sibiu (SSMHS) organizează, în perioada 14-17 aprilie, evenimentul „9th International Medical Congress for Students and Young Doctors ASKLEPIOS 2016”, la Facultatea de Medicină din Sibiu.

"Asklepios” este deja o tradiţie pentru studenţii şi tinerii medici fiind inclus în lista manifestărilor ştiinţifice recunoscute de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti, din care face parte şi Societatea Studenţilor Medicinişti „Hipocrates”. Proiectul se adresează atât tinerilor români, cât şi străini, prin caracterul său internaţional și, va reuni la Sibiu, studenţi la medicină şi medici din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Craiova, Oradea sau Tg. Mureş.

Scopul acestui proiect este de a crește implicarea tinerilor mediciniști sibieni în programele de cercetare științifică, dar și de a mări interesul pentru programele și activitățile cu caracter profesional-științific.

 „Studenţii vor avea ocazia să participe la conferinţe în cadrul cărora se vor prezenta noutăţi medicale, workshop-uri sau intervenții medicale transmise video live care ne conferă posibilitatea de a învăţa lucruri noi, atât practice cât şi teoretice. Congresul se află la cea de-a 9-a ediţie, iar de la un an la altul se dezvoltă tot mai mult, atât prin creşterea participanţiilor, cât şi prin numeroasele sesiuni ştinţiifice desfăşurate de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Medicină, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi a Spitalului Polisano”, spune Andrei Resiga, președintele SSMHS.
Congresul este structurat pe șase secţiuni ce se vor desfăşura simultan: Preclinic-Fundamentale, Clinic-Medicale, Clinic-Chirurgicale, Medicină Dentară, Farmacie, Poster, totalizând un număr de 150 de lucrări înscrise.

Deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediţii a evenimentului va avea loc, joi, de la ora 19, în Sala Oglinzilor – Forumul Democrat al Germanilor din România. Alături de organizatori vor participa reprezentanţi ai Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu și ai Facultății de Medicină Sibiu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus