Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Facultatea de Medicină din Sibiu a organizat  primul workshop în chirurgie orală

Facultatea de Medicină din Sibiu a organizat  primul workshop în chirurgie orală

 

Societate Studențească de Chirurgie din România, Filiala Sibiu a organizat, în perioada 8-10 aprilie, prima ediție a workshopului Basic skills in oral surgery". Evenimentul a avut loc la Facultatea de Medicină din Sibiu unde, pe parcursul celor trei zile, studenții au învățat diverse tehnici aplicate în chirurgia dento-alveolară. La deschidere, alături de studenți au paricipat: Dr. Vasile Spinean, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, Dr. Mihaela Cernușcă-Mițariu, noul decan al Facultății de Medicină din Sibiu, respectiv Prof. dr. Mircea Mițaru, care a înființat Facultatea de Medicină Dentară la Sibiu.

Studenți ai Facultății de Medicină Dentară, din anii IV, V și VI, au fost inițiați în „tainele” chirurgiei dento-alveolare de către medicii rezidenți dr. Mihaela Cernușcă-Mițariu, respectiv  dr. Sonia Dinea și dr. Mihaela Mărgărit împreună cu dr. Cristian Țânțar.

“Realitatea medicală este atunci când facem workshopuri”

Dr. Mihaela Cernușcă-Mițariu, decanul Facultății de Medicină i-a felicitat pe studenți pentru inițiativă și a subliniat importanța activității practice în formarea lor ca medici.

”Vă felicit pe voi, noi nu am făcut nimic, doar am fost alături de voi. A fost inițiativa voastră și vrem să fim alături de voi în cât mai multe acțiuni care să vină spre realitatea medicală. Realitatea medicală este atunci când facem workshopuri. Trebuie să facem suplimentar workshop-uri cu privatul sau cu statul, workshopuri în chirurgie, interdisciplinare, cei din dentară cu cei din generală, să ne internaționalizăm, să aducem din afara țării specialiști. Este prima ediție, dar eu sunt convinsă că vom organiza din nou”, a spus dr. Mihaela Cernușcă-Mițariu. 
La rândul său, managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean i-a încurajat să organizeze cât mai multe ediții.

”Ceea ce  doresc eu activității pe care astăzi o inaugurați împreună cu conducerea Facultății de Medicină, este să aveți cât mai multe ediții și, de ce nu, cei mai mulți să veniți la următoarele ediții ca viitoare cadre didactice, care să contribuie la creșterea actului medical în Sibiu”, a declarat  dr. Vasile Spinean.

Tematica workshopului a fost una variată, acesta având atât o parte generală cât și una specializată, desfășurarea  sa fiind coordonată de doi studenți, Valentin Bobeș și Flaviu Florea, voluntari în echipa SSCR.

 “În prima zi, participanții au învățat cum se îmbracă un halat steril, cum se iau mănușile sterile, urmate de o prezentare de instrumentar chirurgical specific atât chirurgiei generale, cât și chirurgiei dento-alveolare, Apoi au fost prezentate diferite tipuri de noduri. În ultima zi au realizat diferite tipuri de lambouri și extracții dentare. Participanții au lucrat pe pulpe de pui, unde au exersat suturi continue și discontinue, iar în ultima zi au lucrat pe mandibulă de porc și au făcut extracții”. a explicat Valentin Bobeș.
Participanții au apreciat efortul organizatoric și consideră astfel de manifestări bine venite:  “Consider că de mult timp era necesar un workshop pentru medicina dentară, mai ales, pe partea acesta chirurgicală în stomatologie. Mă bucur că s-a luat inițiativa acestui proiect”, a spus Flavia Joarză, studentă în anul VI, la Medicină Dentară.

În viitorul apropiat, studenții vor avea parte de un workshop live cu pacienți, care va fi asigurat de Spitalul Județean Sibiu. Anunțul a fost făcut de dr. Mihaela Cernușcă-Mițariu, decanul Facultății de Medicină.

“Să veniți toți cu un scop: pacientul să fie bine, noi să ne bucurăm că operăm cu voi, pentru că "poimâine" vreau să fiu operată de voi și împreună să facem din ce în ce mai mult”, a concluzionat decanul.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Cernusca-Mitariu Mihaela

Acum 7 ani

Bravo SSCR ! Felicitari studentilor Ulbs!
Raspunde

Mariana

Acum 7 ani

FELICITĂRI TUTUROR SI MULTA BAFTA ! FLAVIUS ( NU FLAVIU) FLOREA
Raspunde

Mihaela

Acum 7 ani

Frumos ..cinste lor! Felicitari nepotului meu Flavius pentru tot efortul depus..sunt mandra de el..Dumnezeu sa le lumineze mintea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus