Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Schimbul de terenuri pentru spital. Opinia noului ministru al Apărării

Schimbul de terenuri pentru spital. Opinia noului ministru al Apărării

Ministrul Apărării, Mihnea Moțoc, a răspuns unei solicitări a deputatului liberal Ioan Tămâian, în care acesta se interesa de stadiul negocierilor privind schimbul de terenuri dintre MAPN și administrația locală, în vederea construirii unui nou spital. Răspunsul nu lămurește însă nimic. ”În privința aspectelor semnalate de dumneavoastră în cuprinsul acestei intervenții parlamentare, menționăm că Ministerul Apărării Naționale reiterează preocuparea pentru adoptarea unei proceduri transparente asupra problematicii și continuarea dialogului cu autoritățile locale în vederea identificării unei soluții optime pentru ambele părți”, i-a scris ministrul Mihnea Moțoc deputatului Ioan Tămâian.

Spitalul ar fi urmat să fie construit la ieșirea din Sibiu spre Poplaca, acolo unde acum funcționează un poligon militar. Generalul Ghiță Bîrsan, comandantul Garnizoanei Sibiu a declarat în cadrul unei emisiuni TSTV, în urmă cu câteva săptămâni, că există o variantă propusă de MAPN, în care terenul respectiv ar urma să fie împărțit între poligonul de instrucție și noul spital. ”La poligonul Poplaca, pentru nevoile de instruire din Garnizoana Sibiu, acest poligon a fost reanalizat, reproiectat, și s-a făcut o ofertă către autoritățile publice locale prin care o bună parte din acest teren să treacă în subordinea lor, dar trebuie făcute niște investiții pentru creșterea de siguranță în poligon. Așa a fost proiectul care s-a discutat anul trecut. S-a făcut o analiză de Garnizoana Sibiu și a fost transmisă Ministerului Apărării. Cunoaștem oferta transmisă de Ministerul Apărării către Primăria Sibiu, din ce îmi aduc aminte a fost vorba de 30 de hectare. Nu este închis subiectul”, a declarat gen. Ghiță Bîrsan la TSTV.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

alzara

Acum 5 ani

Solutia corecta : spital monobloc in curtea judeteanului; argumente,cat cuprinde ! Ce inerese oculte prevaleaza ?O tema de dezbatere publica ignorata .
Raspunde

kitkat

Acum 5 ani

si traficul din zona? sau tu vrei infiintarea ambulantei pe bicicleta?
Raspunde

hau bau

Acum 5 ani

Schimbul de terenuri= locul 1- tun imobiliar, locul 2- spitalul
Raspunde

Johan Straus

Acum 5 ani

Armata se comporta ca un stat in stat, nu pentru cetatenii care-i platesc, mai degraba in interesul unor smecheri de generali de tinichea. Sunt mult prea multe suprafete de teren acupate de unitati militare care acum, prin extinderea orasului, au ajuns in mijlocul urbei. Aceste unitati se pot comasa, se pot reduce, mai ales ca stagiul militar nu mai este obligatoriu ca atunci cand au fost gandite, proiectate.
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

Nu inteleg cum s-ar putea imparti terenul si sa se pastreze destinatia de poligon.Sa se traga cu armament langa un spital .... pare a fi solutie de lumea araba; greu de crezut ca cineva sanatos poate gandi asa!
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

probabil generalul respectiv a dat o declaratie dimineata dupa ce a baut apa (sa nu zic zeama de varza)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus