Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Epopeea casei lui Iohannis, aproape de final. ”Dăm o soluție în 18. Să vină copia legalizată”

Epopeea casei lui Iohannis, aproape de final. ”Dăm o soluție în 18. Să vină copia legalizată”

Directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu, Puiu Fesan, susține că termenul pentru finalizarea dosarului casei președintelui Klaus Iohannis este 18 aprilie. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu a cerut în 4 aprilie radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soților Iohannis pentru casa de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 29.

”ANAF trebuie să ne aducă o copie legalizată. Atât. În  conformitate cu prevederile articolului 908, aliniatul doi, din Codul Civil, coroborate cu dispozițiile articolului 28, aliniatul 2 din legea 7 pe 1996, rectificarea înscrierilor în cartea funciară se poate efectua în caz de litigiu pe cale judecătorească rămasă definitivă, care va fi anexată cererii de înscriere. Este un dosar în termen și are termen până în data de 18 luna aceasta. Până atunci noi trebuie să dăm o soluție”, a declarat Puiu Fesan pentru Turnul Sfatului.

Hotărârea prin care familia Iohannis a pierdut imobilul din Sibiu a fost contestată, iar procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Braşov, la instanţa din Piteşti.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

gigi

Acum 6 ani

ca-n pampas in cartieru ala nici sa te tunzi in liniste nu mai poate omu
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Ca-n Pampas, intradevar. Sa nu poti sa-ti recuperezi tu ca stat ce s-a furat si s-a folosit in mod ilicit. Incredibil!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus