Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Sibiul, gazdă pentru două olimpiade naționale

Sibiul, gazdă pentru două olimpiade naționale

Sibiul va găzdui, în perioada 17-22 aprilie, două olimpiade naționale. Este vorba de Olimpiada Națională la Geografie şi Olimpiada Naţională de Industrie Alimentară.

La Olimpiada Națională de Geografie pentru clasele V-VII vor participa 224 de elevi din întreaga țară, dintre care șapte din județul Sibiu: doi în clasa a VIII, un elev în clasa a IX, doi din clasa a X-a și câte un reprezentat pentru clasele a XI și a XII. Copiii, selecționați în urma etapei județene vor fi însoțiți de 42 de profesori, dar și de cei 40 de membri ai Comisiei Naționale de Evaluare.

Olimpiada va fi structurată pe patru probe de concurs: o probă teoretică scrisă, una practică pe teren, o alta probă scrisă după cercetarea de teren și una de baraj, prin care se vor stabili participanții la Olimpiada Internațională de Geografie și Balcaniada de Geografie. Olimpiada se va organiza la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, iar deschiderea oficială va avea loc, duminică, la ora 16, în sala Thalia.

Olimpiada naţională de industrie alimentară  pentru claselor a XI şi a XII-a  este organizată pe două calificări: tehnician analize produse alimentare şi tehnician în industria alimentară.

“În cadrul acestei olimpiade avem trei partcipanți de la Liceul de Industrie Alimentară <<Terezianum>>, iar la nivel național vor fi 93 de elevi care vor fi însoțiți de 35 de profesori. Comisia Centrală de evaluare a probelor va fi formată din 23 de profesori evaluatori”, a declarat Livia Creţulescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
Cele două probe de concurs ale acestei olimpiade se vor desfășura la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu. Elevii și profesorii însoțitori vor fi cazați tot în cadrul liceului, unde vor servi și masa. Deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Industrie Alimentară va avea loc luni , de la ora 17, în Aula Magna a Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus