Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Tort raw vegan cu lămâie - desertul preferat de Diana Fufezan

Tort raw vegan cu lămâie - desertul preferat de Diana Fufezan

Diana Fufezan, actriţă a Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu,  ne-a mărturisit că îi place foarte mult tortul cu lămâie făcut după o reţetă raw vegan, fără zahăr. „Acum ceva timp am descoperit o reţetă foarte bună de tort cu lămâie care se pregăteşte fără coacere. Este un tort răcoros, gustos şi care nu conţine zahăr”, spune Diana Fufezan. Tort raw vegan cu lămâie Ingrediente: - 1 cană de nucă - 1 cană de migdale - 1 cană de curmale - 3 căni de caju - 1 cană şi jumătate de lapte de cocos - 2 lămâi - 2 lime - 1 banană - 1 avocado - 1/4 cană fulgi de cocos - 4 linguri ulei de cocos - 6 linguri sirop de arţar Mod de preparare: Pentru a prepara crusta tortului se amestecă nucile, migdalele şi curmalele într-un robot de bucătărie până se obţine o compoziţie omogenă, uşor maleabilă. Pasta obţinută se pune într-o tavă cu margini detaşabile. Se acoperă tava cu o folie de plastic şi se pune la frigider până când se pregătesc cremele. Pentru a pregăti prima cremă se pune în blender sau în robotul de bucătărie caju, o cană de lapte de cocos, sucul de la cele 2 lămâi şi se amestecă bine. Se curăţă banana, se taie rondele şi se adaugă peste compoziţie. Se mixează bine, apoi se adaugă 3 linguri de sirop de arţar, un praf de sare şi 3 linguri de ulei de cocos. Se pune jumătate din crema de lămâie peste crusta care a fost băgată la frigider, iar cealaltă jumătate se pune într-un bol şi bagă la rece. Pentru crema de lime se pun în blender avocado curăţat şi tăiat cubuleţe, sucul de la cele 2 lime, fulgi de cocos şi 3-4 linguri lapte de cocos. Se mixează bine după care se adaugă 3 linguri de sirop de arţar şi 1 lingură ulei de cocos. Crema de lime se pune peste crusta acoperită cu cremă de lămâie. Ultimul strat al tortului ar trebui să fie cel de lămâie. Tortul trebuie lăsat în frigider, pentru 3-4 ore înainte de servire.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus