Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
3°C

TSTV, Ovidiu Dragoman: Am fost un exemplu pentru multe orașe. Ușor, ușor începem să avem concurență

TSTV, Ovidiu Dragoman: Am fost un exemplu pentru multe orașe. Ușor, ușor începem să avem concurență

Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, a declarat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV că programele culturale susținute de Consiliul Local Sibiu au fost un exemplu pentru multe orașe, însă în ultimii ani există o concurență în ceea ce privește turismul ”de week-end”. ”Am fost un exemplu pentru multe orașe din Transilvania. Vedeți că acum lucrurile se mișcă, ușor, ușor începem să avem concurență. S-au făcut lucruri extraordinare la Alba Iulia, iar Clujul este deja o capitală, are aproape un milion de locuitori. Sibiul are locul lui, are farmecul lui, pe care dacă știm să-l administrăm bine și să mergem în continuare, nu avem cum să pierdem. Nu ne putem compara cu Clujul, cu bugetul lor, nu ne putem compara cu cetatea din Alba Iulia. Ar fi minunat un festival medieval românesc la Alba Iulia, poate cândva se va și organiza, dar noi nu trebuie să ne comparăm cu nimeni, noi suntem unici, așa cum și ei sunt unici. Noi avem valoarea noastră, Sibiul are farmecul lui, el atrage prin farmecul lui, noi doar suplinim cu activitățile culturale”, susține Ovidiu Dragoman.

În perspectiva alegerilor locale, Dragoman consideră că oricine va conduce administrația locală, agenda culturală a orașului nu se va schimba. ”Nu cred că lucrurile se vor schimba substanțial în Sibiu. Sibiul a plecat spre o cale și oricine va veni la conducerea orașului nu se poate abate de la această cale. Sibiul și sibienii sunt oameni de cultură, oricine ar veni înțelege lucrul acesta și vor sprijini cultura. Noi cred că suntem campioni în țară la acest capitol, 5,5 – 6% din bugetul local e alocat culturii”, a spus Dragoman.

Directorul Casei de Cultură a Municipiului spune că sibienii din cartierele mărginașe ale orașului ar trebui să înțeleagă rostul investiției în cultură. ”Sibienii au și alte priorități, evident. Dacă mergem în cartiere, cineva va spune că «vreau și eu un asfalt civilizat pe strada mea». Lucrurile merg încet, încet din centru spre periferie și suntem aproape la final cu lucrul acesta. Cultura e a tuturor nu e a unei străzi, al unui trotuar, al unui cartier. E a tuturor sibienilor. Toți sibienii din Lazaret sau din Mihai Viteazu merg la un spectacol în centru sau mergem noi cu un spectacol, pentru că nu de puține ori am mers noi la ei să-i animăm”, a mai spus Ovidiu Dragoman.

Întreaga emisiune o puteți viziona aici:

https://youtu.be/7LldzuQyy4A

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Deceptionatul

Acum 6 ani

Cel mai mare hot (dupa Ilie Gradinar si Niculescu). Mana murdara a fostului Primar Johannis. RUSINE DNA!
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

Un hot betivan notoriu al ticalosului escroc iohannis 5 case!!!!
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

''iar Clujul este deja o capitală, are aproape un milion de locuitori.'' Iar e beat? :))) Ca jeg, fire, si fufe pe Calea Turzi, da, e capitala (Lima, Caracas?)
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

A quoi bon asfalt pe aleile din Hipodrom dacă n' avem picioroange şi flăcări pe Bretter ?
Raspunde

Unul

Acum 6 ani

Care cultura d-le Dragoman???? Aia de tip kitsch pe care aruncam milioane??? De tip beculete pe centru când în cartiere e intuneric si sunt câini si gropi??? Orarul asta a fost ambalat frumos dar foarte foarte scump. Acum vedem cam ce e sub ambalaj. Unii s-au îmbogățit tare din "cultura asta"
Raspunde

Sibile

Acum 6 ani

Festivalul de Teatru si Agenda Culturala, sunt 2 mari surse de furt din Bugetul Local. Unul era orchestrat de Chiriac iar celalalt de Dragoman; ambii cu sustinerea puternica a lui Johannis. Tot omul care are ceva in cap, stie sau a auzit, de ce se intampla in spatele acestor asa-zise "Proiecte Culturale", mai putin DNA Sibiu. Acest DNA Sibiu a avut nevoie de multi ani pentru a se sesiza si im cazul lui Marincuta, RUSINE DNA!
Raspunde

Nimbus

Acum 6 ani

Oare pe cand un flagrant ca in cazul lui Vingerzan de la sindicate? Asteptam cu interes prinderea unui mare bandit abonat la bani publici! Sau au murit denuntatorii..?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus